Fjollete rekrutter

Reality-serie med ti homser på rekruttskole. Premiere TVNorge i morgen kveld kl.20.30. En koalisjon av motvillige homser skal bli soldater i løpet av to uker.

TV: Det er jo flott, da, å få vite litt mer om disse homofile. Og vi som trodde at de bare var opptatt av interiør og mote og «pimping» av stilforvirra, fargeblinde heteroer. Men, neida, nå skal de ut i krigen, også. Gud, så moro.

Manikyr

Grunnen til det finner vi delvis i drillsersjant Rosenbum. Som amerikanske team-ledere har for vane, skriker han ut sine ordre som om tilhøreren skulle befinne seg på andre sida av en bunkervegg. Flere av rekruttene tenker nok det samme som svenske AJ, også kjent som «the skinny bitch», som skulle ønske han kunne rømme og roe ned med en manikyr.

Gay på landet

Denne anmeldelsen er basert på to av seks episoder, og det er så langt vanskelig å se annet potensial for friksjon i «Gay Army» enn den som i utgangspunktet er der mellom tre skrikende sersjanter og ni skuddredde skruller. Men noe må jo skje, det være seg i form av sammenbrudd, heltemot i felten eller ved at Rosenbum viser fram sin mykere side.

Og han heter faktisk Rosenbum. Muskelbunten har deltatt i to ørkenkriger og slo igjennom i realitykonseptet «Boot Camp» i USA. Han har en egen nettside, tjener til bacon på burger\'n ved å holde motivasjonstaler og nå kan vi altså se ham skremme vettet av skandinaviske homser.

Sommerfyll

Vi kan vel ikke kalle «Gay Army» en av TVNorges storsatsinger. Svenskene sendte opplegget i fjor høst, men TVNorge hadde ikke plass i sitt kvalitetstunge vinterskjema og sender i stedet serien idet nordmenn begynner migrasjonen mot sør og de andre tv-kanalene sveiver i gang reprisesesongen.

SKRULLER: Fra venstre: Runar Skoie Grøndahl (29), drag-artist og miljøarbeider fra Bjørkelangen, Lars Amadeus Bø Nordheim (20) makeupartist i Stockholm fra Toten og William Andre Duus Hansen (22) SATS-instruktør fra Stavanger, får et uvant møte med en streng drillsersjant i TVNorges nye serie «Gay Army», Foto: STEINAR BUHOLM
SKRULLER: Fra venstre: Runar Skoie Grøndahl (29), drag-artist og miljøarbeider fra Bjørkelangen, Lars Amadeus Bø Nordheim (20) makeupartist i Stockholm fra Toten og William Andre Duus Hansen (22) SATS-instruktør fra Stavanger, får et uvant møte med en streng drillsersjant i TVNorges nye serie «Gay Army», Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Serien er blitt beskyldt for å latterliggjøre homofile menn, men i og med at de fleste realityserier handler om heterofile menn som gjør seg selv til latter, så er vel dette til å leve med.

Mer latterlig er det at man skal kunne utdanne soldater i løpet av to uker. Forvandlingen tar gjerne årevis for motiverte rekrutter, så hvordan skulle det være mulig å omvende denne gjengen på fjorten dager? Til og med biskop Kvarme ville hatt problemer med det. Dessverre er det med fjollete, hyperaffekterte homser som med andre folk: Noen er mer interessante enn andre. Problemet er at de mer interessante sjelden møter opp til reality-audition. I «Gay Army» får vi riktignok bedre replikker enn i de fleste virkelighetsserier, men sofistikert er det ikke.