Fjols til fjells

Hva skjer når bleike, urbane festløver tar på seg danseskoene og klatrer opp på snødekte tinder for å feire avslutningen av årets skisesong?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Top Of The Mountain markerer slutten på skisesongen og sånn har det vært tre år på rad. Hovedpoenget med det stjernespekkede arrangementet er ikke først og fremst å stå på ski, men også å feste til god musikk. Haugevis med artister og dj`s kommer både fra innland og utland. Og festen fortsetter helt til natt til tirsdag.

Et av fredagens høydepunkter er den danske slagverksduoen Safri. Med mange og lange års bakgrunn som klassiske musikere bestemte de seg for å prøve noe nytt, nemlig å kombinere sine kunnskaper om perkusjon med techno og dance. Singelen «Played-a-live (The Bongo Song)» har slått stort an i hele Europa.

Blant dj`ene som kommer på fredag er Stephan Grieder, mannen bak det svenske plateselskapet SVEK. Her har samleutgivelsene «Lords of Svek» sett dagens lys og blitt et klassisk eksempel på hva skandinavisk house har å by på.

De La Soul stiller opp blant norske fjelltopper på lørdag. Debuten deres fra 1989, «3 Feet High & Rising» har blitt et minnesmerke for hip hop`en. Den lette, lekne og sjelfulle tilnærmingen til rapmusikken er uimotståelig. I fjor kom albumet «Art Official Intelligence: Mosaic Thump». Etter hitene «All Good?», med Chaka Khan, og «Oooh», med Redman, å dømme er De La Soul i storform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer