Fjols til fjells

Hva skjer når bleike, urbane festløver tar på seg danseskoene og klatrer opp på snødekte tinder for å feire avslutningen av årets skisesong?

Top Of The Mountain markerer slutten på skisesongen og sånn har det vært tre år på rad. Hovedpoenget med det stjernespekkede arrangementet er ikke først og fremst å stå på ski, men også å feste til god musikk. Haugevis med artister og dj`s kommer både fra innland og utland. Og festen fortsetter helt til natt til tirsdag.

Et av fredagens høydepunkter er den danske slagverksduoen Safri. Med mange og lange års bakgrunn som klassiske musikere bestemte de seg for å prøve noe nytt, nemlig å kombinere sine kunnskaper om perkusjon med techno og dance. Singelen «Played-a-live (The Bongo Song)» har slått stort an i hele Europa.

Blant dj`ene som kommer på fredag er Stephan Grieder, mannen bak det svenske plateselskapet SVEK. Her har samleutgivelsene «Lords of Svek» sett dagens lys og blitt et klassisk eksempel på hva skandinavisk house har å by på.

De La Soul stiller opp blant norske fjelltopper på lørdag. Debuten deres fra 1989, «3 Feet High & Rising» har blitt et minnesmerke for hip hop`en. Den lette, lekne og sjelfulle tilnærmingen til rapmusikken er uimotståelig. I fjor kom albumet «Art Official Intelligence: Mosaic Thump». Etter hitene «All Good?», med Chaka Khan, og «Oooh», med Redman, å dømme er De La Soul i storform.

Engelske Morcheeba, som forhekset mange med sitt tristvakre andrealbum «Big Calm», ga ut «Fragments Of Freedom» i fjor. Brødrene Paul og Ross Godfrey, og vokalisten Skye har beveget seg bort fra det melankolske som fikk anmelderne til å sammenlikne dem med Portishead, og nærmere lykkelige og catchy refreng. Allikevel er det fortsatt umiskjennelig Morcheeba du vil høre på lørdag.

Så hvis du vil groove med stjernene i den norske fjellheimen er det bare å finne fram skiklærne.

For fullstendig line-up og informasjon om arrangementet kan du se på sidene til Nattguiden, som er offisiell website for Top Of The Mountain.