Fjorårets MGP-vinner lei stempelet: - Var et sidesprang

Kjetil Mørland (35) skrev sin nye singel på morens dødsleie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Den handler om å finne lys i en håpløs situasjon. Det er en av mange låter jeg har skrevet i perioden rundt da jeg mista mamma, sier Kjetil Mørland (35) til Dagbladet.

I fjor stakk han, sammen med Debrah Scarlett, av med seieren i den norske Melodi Grand Prix-finalen. Seieren fikk han for den selvskrevne låta «A Monster Like Me».

Artisten er nå klar for å gå inn i manesjen igjen. Musikkvideoen til Mørlands nye singel, «Make A Sail», viser hvordan artisten selv opplevde å miste moren sin. I videoen har han portrettert seg selv som en ung gutt. Det er ikke helt tilfeldig.

- Alltid terapeutisk - Livet kan være komplisert, men når man plutselig kommer i en situasjon der alt brått kan ta slutt, så fokuserer man ofte på det helt enkle, det som virkelig betyr noe. Man føler seg selvfølgelig hjelpeløs, og derfor er videoen fra en liten gutts perspektiv, sier artisten og fortsetter:

- Senga til mamma hadde hjul, men den kom ingen vei. Jeg så for meg at lakenene ble til seil og at vi kunne rømme fra det hele.

35-åringen sier at videoen ble til ved at han arbeidet tett med en animatør i Denver. Han sier tanken bak videoen var å formidle et alvorlig tema med noe som var naivt og enkelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer