NY SESONG: Suksesserien »Stranger Things» returnerer på Netflix 31. oktober. Her er den aller første traileren til de nye sesongen. Video: Netflix Vis mer

«Stranger Things» sesong 2

Fjorårets store seriesnakkis er snart tilbake. Her er de første bildene fra andre sesong av «Stranger Things»

Ny trailer avslører etterlengtet gjensyn.

(Dagbladet): 31. oktober, passende nok på selveste halloween, får TV-seere reise tilbake til det nifse, spenningsfylte og mystiske «Stranger Things»-universet.

Nå har Netflix sluppet den aller første traileren til den etterlengtede sesongen.

Første sesong ble en enorm suksess i fjor sommer. Serien «Stranger Things» fikk voldsomt stor oppmerksomhet for sin åttitallsdyrkende blanding av nostalgi, science fiction og oppvekstskildring.

For en ukes tid siden ble det også klart at serien er nominert til Emmy for beste drama, samt to andre priser.

OBS! Spoiler-advarsel. Ikke les videre dersom du ennå ikke har sett første sesong.

Ny hovedperson

Hovedplottet i første sesong dreier seg om jakten på den forsvunne gutten Will Byers (Noah Schnapp), som forsvant til et slags parallelt univers vennegjengen hans kaller «The Upside Down». I slutten av sesongen klarte vennegjengen, med god hjelp fra flere, å hente Will tilbake til den vår verden.

I siste episode fikk vi derimot inntrykk av at ting slettes ikke var helt som de burde være for unge Bill.

Serieskaperne bekreftet allerede i fjor høst at Schnapps karakter oppgraderes fra birolle til hovedrolle. Dermed ble det også tydelig at Wills problematiske tilstand vil spille en betydelig rolle i neste sesong.

Den første traileren for andre sesong bekrefter dette. Noe er absolutt fryktelig galt med Will. Mye tyder på at besøket hans i den andre verdenen har satt dype spor, og det er ikke av den hyggelige sorten.

GUTTEGJENGEN: Will (Noah Schnapp), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin) og Mike (Finn Wolfhard). Foto: Netflix
GUTTEGJENGEN: Will (Noah Schnapp), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin) og Mike (Finn Wolfhard). Foto: Netflix Vis mer

Gledelige gjensyn

Traileren bekrefter også det mange allerede hadde forventet. Vi får et gledelig gjensyn med resten av den unge guttegjengen, Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin) og Mike (Finn Wolfhard).

I et kort glimt ser vi også en karakter mange har ønsket å se igjen. Den mystiske, korthårede jenta med superkrefter, Eleven (Millie Bobby Brown), blir også å se. Det har ikke vært sikkert om Brown skulle dukke opp igjen, men nå er også dette bekreftet.

TILBAKE: Millie Bobby Brown er tilbake som Eleven. Foto: Netflix
TILBAKE: Millie Bobby Brown er tilbake som Eleven. Foto: Netflix Vis mer

Eleven forsvant på slutten av siste forrige sesong. Samtidig som Will kom tilbake fra «The Upside Down», havnet Eleven på den mindre hyggelige plassen. Traileren avslører at hun fremdeles er der, men vil hun komme tilbake til vennene sine?

Nye karakterer og nytt år

Vi får også se et glimt av en helt ny karakter. Serieskaperne, brødrene Matt og Ross Duffer, har tidligere kunne fortelle om at to nye skuespillere er klare for serien.

Sadie Sink (14) og Dacre Montgomery (21) hopper inn i to nye store roller i serien. Sink spiller Max, ei «tøff og selvsikker jente», mens Montgomery spiller den eldre stebroren hennes.

NYTT ANSIKT: Sadie Sink spiller karakteren Max i andre sesong av «Stranger Things». Foto: Netflix
NYTT ANSIKT: Sadie Sink spiller karakteren Max i andre sesong av «Stranger Things». Foto: Netflix Vis mer

I traileren ser det ut til at karakteren Max er en ny elev i guttegjengens klasse, og det ser ut til at hun blir venner med dem.

Forrige sesong fant sted i 1983, men sesong to vil mest sannsynlig finne sted på slutten av 1984. Serieskaper Matt Duffer ha tidligere snakket om nødvendigheten av å hoppe framover i tid i plottet, siden de unge skuespillerne har vokst til siden de spilte inn første sesong.

- Jeg hadde elsket at neste sesong skildret jula samme år, men det er rett og slett ikke gjennomførbart, så vi må hoppe ett års tid framover. De kommer til å være eldre, og vi må bake inn alle forandringene de gjennomgår i serien, har Duffer sagt til nettstedet IGN.