Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Fjordbyvankere

Det er grunn til å være stolt over Tjuvholmen, i hvert fall hvis du heter Stilluf til mellomnavn eller Selvaag til etternavn.

GAVE TIL BYEN: Området rundt Astrup Fearnley-museet er vellykket, særlig om sommeren, men jeg savner den brede havnepromenaden, skriver Mikael Godø i sin omtale av den nye boka om Tjuvholmen.Foto: Sigurd Fandango
GAVE TIL BYEN: Området rundt Astrup Fearnley-museet er vellykket, særlig om sommeren, men jeg savner den brede havnepromenaden, skriver Mikael Godø i sin omtale av den nye boka om Tjuvholmen.Foto: Sigurd Fandango Vis mer

BYUTVIKLING: Som et eksempel på effektiv byutvikling, er utbyggingen av Tjuvholmen uten sidestykke. Det er i hvert fall det inntrykket man får av å lese Hugo Lauritz Jenssens ferske bok om nevnte holme. Hele prosessen er preget av det vi for tida kaller gjennomføringskraft. Mange er stolte over det de har vært med på, og det er ingen grunn til å ta fra dem denne gleden, i hvert fall ikke hele.

Byutvikling er en møysommelig geskjeft, full av fallgruver, snubletråder, hengemyrer og andre forsinkende og frustrasjonsframkallende metaforer. Slik kunne det også blitt der ute på forlengelsen av Aker Brygge, men handlekraftige menn ville det annerledes. [bilde= 1, right]

Som profesjonell journalist forteller ikke Hugo Lauritz Jenssen en rein heltehistorie, men «Tjuvholmen» er i overveiende grad ei gladbok. Noen vil kunne lese hans versjon av bydelens tilblivelseshistorie og ende opp med å forbanne hele hurven av manipulerende styreledere og lobbyerende utbyggere som snurrer politikere og planmyndigheter rundt lillefingeren, men de fleste vil nok heller la seg smitte av godstemningen som gjennomsyrer tekst og bilder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?