«Fjorden Cowboys»

«Fjorden Cowboys»-konflikten er løst

Serieskaper Hildegunn Wærness og TV 2 er kommet til enighet.

SERIESKAPER: Hildegunn Wærness skapte tv-suksessen «Fjorden Cowboys», som hadde premiere i 2014. Her sammen med Joar Førde og Leif Einar Lothe. Foto: Ragnhild Sørheim
SERIESKAPER: Hildegunn Wærness skapte tv-suksessen «Fjorden Cowboys», som hadde premiere i 2014. Her sammen med Joar Førde og Leif Einar Lothe. Foto: Ragnhild Sørheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har tidligere skrevet om striden rundt rettighetene til «Fjorden Cowboys», der serieskaper Hildegunn Wærness mente at ingen kunne sende programmet uten først å snakke med henne.

Først kom nyheten om at Flimmer film, produksjonsselskapet bak TV-programmet «Fjorden cowboys» har gått konkurs. Deretter ble det reist tvil om TV 2 har rettighetene til å vise den planlagte, kommende sesongen av programmet på TV.

«Fjorden Cowboys» har siden 2014 fulgt de barske arbeidskarene Leif Einar Lothe (49) og Joar Førde (39) gjennom både sprengningsoppdrag og andre, mer utradisjonelle og ikke minst underholdende arbeidsoppgaver.

Kommet til enighet

Nå er serieskaper Hildegunn Wærness og TV 2 imidlertid kommet til enighet om rettighetene til serien.

Det melder partene i en uttalelse sendt til Dagbladet onsdag kveld.

- TV 2 og Norsk Filmforbund har diskutert situasjonen rundt serien «Fjorden Cowboys» og Hildegunn Wærness’ situasjon etter at produksjonsselskapet som produserte Fjorden Cowboys gikk konkurs i januar 2019, står det i uttalelsen.

Hildegunn Wærness er glad for at partene nå har funnet en løsning. Hun er for tida i Berlin, og skal delta i den anerkjente internasjonale filmfestivalen Berlinalen, der hun er en av fem norske talenter som er plukket ut til å delta på årets Berlinale Talents.

- Det er redelig av TV 2 å rydde opp, selv om det i utgangspunktet ikke var deres ansvar. Det er fremfor alt et viktig signal til bransjen: det at opphavsretten blir respektert. Nå skinner sola i Berlin, og filmfestivalen starter i dag. Det blir deilig å ha fullt fokus på Berlinalen, og at «Fjorden Cowboys»-fansen kan glede seg til en ny sesong.

Går som planlagt

Videre heter det at partene gjennom drøftinger har klarlagt forholdene, og løst situasjonen på en måte som både Norsk Filmforbund og Hildegunn Wærness har sagt seg fornøyd med. Dette betyr at serien kommer til å gå på TV 2 som normalt.

- Norsk Filmforbund er glad for at TV 2 kunne komme Wærness i møte med en positiv innstilling, og TV 2 er fornøyd med at Fjorden Cowboys nå kan videreføres og at publikum kan se de gjenstående episodene som planlagt.

Det var det frittstående selskapet Flimmer film som produserte serien «Fjorden Cowboys». TV 2 og Filmselskapet sier at konkurser hos slike selskaper alltid kommer ubeleilig, og reiser en rekke vanskelige spørsmål.

- I slike situasjoner ønsker alle parter å ivareta de norske prosjektene og de rettigheter som rammes, på en måte som tjener alle interesser og som demper de negative virkningene av konkursen. Dette har TV 2 og Norsk Filmforbund bygget på i samtalene som er ført, heter det i uttalelsen.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få noen kommentar fra TV 2, serieskaper Hildegunn Wærness eller Filmforbundet.

Ringvirkninger

Konkursen til Flimmer film har fått ringvirkninger også for andre produksjoner. En planlagt film om artisten Aurora Aksnes er blitt stoppet, melder avisa Bergens Tidende i dag.

«Dokumentaren «En gang Aurora» skulle vises på den internasjonale filmfestivalen i Berlin denne uken. Nå er visningene stoppet på grunn av konkursen til Flimmer Film», skriver avisa.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer