DEBATT

Fjordman: Den islamske trusselen er reell

Hva godt har egentlig islam ført med seg hit?

TERRORANGREPET: Jesse Hughes, frontfiguren i Eagles of Death Metal, besøker minnestedet utenfor konsertsalen Bataclan i Paris, der 90 mennesker ble drept i et terrorangrep under en konsert med gruppa hans i november i fjor. Foto: Miguel Medina / AFP / NTB Scanpix
TERRORANGREPET: Jesse Hughes, frontfiguren i Eagles of Death Metal, besøker minnestedet utenfor konsertsalen Bataclan i Paris, der 90 mennesker ble drept i et terrorangrep under en konsert med gruppa hans i november i fjor. Foto: Miguel Medina / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha lest min nye bok «Vitne til vanvidd», konkluderer Aftenposten-redaktør Per Anders Madsen at mine synspunkter på islam og innvandring framstår som mindre ekstreme nå enn hvordan mediene framstilte dem i 2011. Debatten flytter seg. Den enorme asylanttilstrømmingen og gjentatte islamske terrorangrep har endret debattklimaet om muslimsk innvandring de siste årene. Folk er bekymret, og med god grunn.

Statsviter Ingeborg Kjos påpeker at mange mennesker langt på vei er enig i min bekymring for islamisering og ustabilitet knyttet til masseinnvandring. Hun beklager dette, men spør ikke om det kan være en logisk grunn til skepsisen.

Dette innlegget er et svar til Ingeborg Kjos innlegg «Hvor ekstrem er Fjordman?»

Etter to store islamske massakrer i Paris på under ett år og en rekke andre jihadistiske angrep som så vidt er blitt stoppet, er det rasjonelt for europeere å være skeptiske til økt islamsk innflytelse i våre land. Hva godt har egentlig islam ført med seg hit?

Kjos gjør rett i å advare mot totalitære krefter. Dessverre innser hun ikke at de farligste totalitære kreftene i dagens Europa kommer i en islamsk drakt. Det er islamske grupper som nå myrder karikaturtegnere, angriper synagoger eller kirker og drapstruer fritenkere. Vi risikerer å legge grunnlaget for generasjoner med konflikter i Europa ved å importere Midtøstens konflikter, sharialover og klanmentalitet til våre gater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer