- «Fjordman» er så ute på vidda at det er vanskelig å ta ham på alvor

Flere norske kommentatorer mener bokaktuelle Peder Nøstvold Jensen bør få delta i debatter om innvandring, men tviler på at han vil bli tatt på alvor.

VIDDA: Den innvandringskritiske kommentatoren Jon Hustad tviler på om Peder Nøstvold Jensen noen gang vil bli sett på som en legitim samfunnsdebattant. Foto: NTB Scanpix
VIDDA: Den innvandringskritiske kommentatoren Jon Hustad tviler på om Peder Nøstvold Jensen noen gang vil bli sett på som en legitim samfunnsdebattant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Peder Nøstvold Jensen, bedre kjent som som den islamkritiske bloggeren «Fjordman», er aktuell med boka «Vitne til vanvidd».

Dagbladets anmelder og kommentator John Olav Egeland forteller at boka først og fremst handler om Anders Behring Breiviks galskap, tida etter 22. juli 2011 og forfatterens mening om muslimsk innvandring til Vest-Europa.

Jensen framstår på en helt annen måte i boka enn han gjorde i artiklene som inspirerte Anders Behring Breivik, mener Egeland.

- Den helt synlige ekstremisten prøver å hvitvaske seg og framstå mer stueren for det norske folk. Han gjentar ikke sine mest ekstreme standpunkter, for eksempel det å deportere alle muslimer i Europa, og er forsiktig med å gå inn på tiltak for å få det muslimfrie Europa han ønsker seg, sier Egeland.

Fjordmans artikler fikk enorm oppmerksomhet da det ble kjent at terrordømte Anders Behring Breivik refererte til ham som en viktig inspirasjonskilde i sitt såkalte manifest. Peder Nøstvold Jensen sto etter hvert fram i VG som Fjordman, og valgte å flytte til utlandet på grunn av den massive oppmerksomheten i kjølvannet av terrorangrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer