Fjortishelter sett i Askim

ASKIM (Dagbladet): London, New York, Paris, Los Angeles, og nå Askim. Det aller nyeste guttebandet Take5 fra USA sørget i går kveld for å sette småbyen øst for Oslo på verdenskartet.

Take5 er den ferskeste tilveksten i guttebandfloraen.

I går kveld lanserte de sin nye singel «Never Had It So Good» i Heimen ungdomsklubb. Til stor glede for flere hundre småjenter som trosset en sprengkald ventetid og indre flammehav.
Med andre ord, ennå har ikke Clay (14), T.J. (14), Stevie (16), Tilky (17) og Ryan (18) lagt verden for sine føtter.

Men singelen har nådd topp 5 i Sverige, og nylig gjennomførte de en suksess-lanseringsturné i Asia. Tidligere i år skapte guttene kaos på Oslo City da de signerte sin første singel.

13 fanklubber

Og Orlando-kvintettens samlede framtoning virker allerede så sterkt på norske ungjenter at 13 fanklubber er etablert rundt i landet. Denne uka har fansen ikke bare fått en singel, men et helt album, «Take5», å klamre seg til. Og det er i grunnen bemerkelsesverdig hvor mye lengsel, «lost love», brutte kjærlighetsløfter og generell amorøs lidelse de unge herrene har rukket å oppleve.

- Det er vel ikke så mange av disse tingene vi har opplevd selv, innrømmer Ryan.

- Men kjærlighet er en universell ting og vi synger om ting vi har hørt om, opplyser T.J.

Lanseres i USA

- Ingen av oss har kjærester. Det blir vanskelig når vi er ute og reiser hele tida. I år har vi vært hjemme to uker til sammen, sier Ryan.

Snart skal Take5 også lanseres i hjemlandet. Det kan bli lenge til Askim står på turnélista igjen.