Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fjortispop med sjel

I et popunivers befolket av levende deodoranter som Backstreet Boys og Boyzone er Stig Van Eijk en befrielse. I motsetning til sine konkurrenter på fjortispopmarkedet, er 18-åringen fra Bergen en bånn ærlig og sjarmerende artist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den største trenden i musikkbransjen de siste årene er de rene produktartistene som er satt sammen for å melke et marked som synes umettelig på rene, pene, dansende og stort sett identitetsløse gutte- og jenteband. Både musikalsk og tekstmessig låner Grand Prix-vinner Stig Van Eijk mye fra denne sjangeren. Dette er en popverden der pray rimer på stay, og der det overhode ikke er flaut å melde at «All the stars will shine/if you say you will be mine». Det morsomme er at dette fungerer helt utmerket når det er Stig Van Eijk som synger det. Man er aldri i tvil om at han mener hvert et ord som han synger. Noen ganger er det helt på kanten naivt. Van Eijks lite skolerte syngemåte og uskyldsrene kjærlighetstekster sender tankene til en eller annen skoleavslutning i niende klasse med frøken som introduserer Stig som har skrevet en sang han har lyst til å dele med oss. Men det funker! Van Eijk skriver ganske så øyeblikks-kule og jentehyl-catchy

låter. GP-vinneren «Living My Life Without You» får følge av både tittellåta, «Breakout», «Sometimes I Wish» og «C'Mon» som låter med både hit- og dånepotensiale. Låtmaterialet tynnes ut utover på plata, og på slutten blir Stigs utstråling utkonkurrert av hans egne klisjeer.

Stig Van Eijk kan komme til å nå et stort publikum med denne skiva - mye takket være at produsentteamet bestående av folk som Stein Berge Svendsen, David Eriksen og Jimmy James har latt artisten være den han er - nemlig en ung og talentfull fyr helt i startfasen av karrieren.