KOMMENTARER

Fjøsets lange arm

Å gi dyr rettigheter på linje med mennesker, har sine utfordringer, skriver Marie Simonsen.

DYREPOLITI:  Regjeringen lanserer forsøk med dyrepoliti. Her Mattilsynets egne bilder fra inspeksjonsrundene deres på norske gårdsbruk.

Foto: Mattilsynet
DYREPOLITI: Regjeringen lanserer forsøk med dyrepoliti. Her Mattilsynets egne bilder fra inspeksjonsrundene deres på norske gårdsbruk. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Du visste alltid hvem som ikke var helt i vater da du vokste opp. Det var dyreplagerne. Unger kan mobbe hverandre på de mest utspekulerte måter, men vi visste instinktivt at det å mishandle dyr, avslørte en mer sadistisk mangel på empati. En dypere og farligere personlighetsforstyrrelse. Som en skolekamerat som klatret opp i trær og helte bensin ned i halsen på sultne fuglunger, bare for å se dem lide en grusom død.

Dyrs lidelser opprører oss. Historier om kjæledyr som blir skutt, pint og satt fyr på, er en gjenganger i sosiale medier og vekker en harme få andre misgjerninger er forunt. Da en gretten Harley-eier drepte en katt for noen år sida, etter at den hadde pisset på sykkelen hans, og så danderte liket som om den var giljotinert av en garasjedør og la bildet triumferende ut på Facebook til skrekk og advarsel, mottok han drapstrusler og måtte få politibeskyttelse. Nå skal politiet beskytte katta og straffe dyreplageren.

Frp har endelig kunnet gjennomføre sin mangeårige kampsak, opprettelsen av et dyrepoliti. Mandag lanserte regjeringen et treårig prøveprosjekt med en dyrekrimgruppe i Sør-Trøndelag politidistrikt, og til stede var hele tre Frp-statsråder med Siv Jensen i spissen, foruten landbruksminister Sylvi Listhaug og justisminister Anders Anundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.