Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FK bleik kopi

Nok en nerderunde med fotball ble ikke akkurat hjemmeseier. Drillo må ta over Norge nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: FK Zebra blir ikke nasjonens nye nasjonalnerder. Den tittelen har Heia Tufte sikret seg en gang for alle.

I går kveld var det premiere på FK Zebra smidd over nøyaktig samme lest som nevnte Tufte.

Bortkasta penger og tid, men Egil Olsen som hovedtrener er jo ikke akkurat det verste som kan skje med et lag. Han er jo tidenes norske landslagstrener som førte Norge til to VM-sluttspill.

Denne godt betalte sommerjobben med FK Zebra er nok den snåleste utfordringen han noensinne har hatt: det å forsøke å skape et sånn noenlunde skapelig fotballag ut av 16 FK Esler. Drillo klarer nok å få dem til å slå en pasning så laget kanskje makter score et mål i finalen - som burde bli mot de gamle tv-heltene fra Heia Tufte.

Intet nytt

Som tv-underholdning var dette utdatert. Vi lo og ble sjarmert av nevnte Tufte, ikke så mye nå. TV2 Zebra kunne spart oss, og penger, for denne oppfølgeren. Særs lite nytt under tverrliggeren, men selvsagt en og annen humrende scene. Men FK Zebra skal ha for innsatsen, også Axel som så ut som han hadde hoppet ut av Waynes World. Bra.

Det er jo etter hvert en klisjé at et av Drillos postulat var best uten ball, men her møtte han en gjeng som ga hans «sannhet» mange ansikter.

Hva spillerne forbandt med Drillo? En hadde hørt om og kanskje smakt på Drillo-isen på 90-tallet, mens en annen mente hans kallenavn kanskje kom av at herr Olsen var en mester i drill.

DRILLO: Egil Olsen er hovedtrener for FK Zebra. Han burde heller brukes til noe helt annet innenfor norsk tupp & mæl. Dette var ikke spesielt morsomt. Foto: TV 2
DRILLO: Egil Olsen er hovedtrener for FK Zebra. Han burde heller brukes til noe helt annet innenfor norsk tupp & mæl. Dette var ikke spesielt morsomt. Foto: TV 2 Vis mer

Men Egil Olsen møtte også på mange måter sin egne. De tilsto de var nerder. Olsen selv kan vel også kalles det, blant annet innenfor geografikunnskaper og i sin fagkunnskap om fotballens vesen og hvordan lagspillet skal utføres for å gi resultater. Det beste i går var FK Zebras møte med Toppidrettssenterets mange doktor Strangelove-laboratoriums.

Litt latter

Sjakkspiller Paul var vel den eneste som var i nærheten av å kunne behandle en ball.

Resten var det vi på godt norsk kan kalle helt ræva.

Den som ikke fikk nok av Heia Tufte i sin tid kan sikkert få seg en og annen god latter de nærmeste uka, vi andre kan jo nøye oss med Norge mot Skottland og Nederland.NB: Et av Drillos første problem var av kjent fotballkarakter fra blant annet landslaget, hvem skal stå i mål? Men det løste seg med Vegard og Magnar, begge banker snart på Hareides dør.

image: FK bleik kopi

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!