Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Meganyhet for alle ornitologer

Flaggsitteren observert i Norge

En stamfugl som ikke er spesielt glad i trekkfugler.

FLAGGSITTER: Alle som er opptatt av et yrende fugleliv kan nå notere at den meget spesielle Flaggsitteren er påvist i Norge. Her ser vi et eksemplar av arten ved siden av en meget kjent norsk ornitolog som er skeptisk til trekkfugler vel og merke. Foto: NTb Scanpix.
FLAGGSITTER: Alle som er opptatt av et yrende fugleliv kan nå notere at den meget spesielle Flaggsitteren er påvist i Norge. Her ser vi et eksemplar av arten ved siden av en meget kjent norsk ornitolog som er skeptisk til trekkfugler vel og merke. Foto: NTb Scanpix. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diskret alarm: Her noen forlatte norske bokstaver som lå hulter til bulter i en park med nyslått gress, kanskje de solte seg? Okke som, de ble til denne juniteksten som ikke handler om krig, elendighet eller politisk svada. Løgnen skal jo som kjent følge våre faner.

Leses lavt, gjerne med et glass Campari og soda ved siden av, dette for å leske strupen og hilse til den nye nasjonale fuglearten, Flaggsitteren (Dendrocopos teigula).

Nei, skulle vi ha stupt fra 10-meteren i Frognerbadet da?

Lage bølger helt ned til Rådhuset og varslet viltnemnda.

Nei, skulle vi ha svømt på rygg fra Færder Fyr til Verdens Ende da?

Og sett på skyene som var på vei hjem etter nok en arbeidsdag for å lage skygger for hyggelige mennesker.

Nei, skulle vi ha pugget gamle salmevers igjen da? Og latt Herren være vår stifinner inn i det neste liv fylt av fornektelse og bønner som ikke hjelper.

Nei, skulle du ha sett på maken, nei, det har vi ikke da virkelig ikke tenkt på.

Nei, skulle vi egentlig ha fortsatt i speideren med å ligge i telt med for trange kortbukser og en verden som alltid var beredt? Bedratt? Forlatt?

Nei, skulle vi egentlig ha fortsatt i musikkorpset og spilt den trompeten som var fylt med ustemt peace, love and norske verdier (Oslo Børs).

Ja, kanskje det, men nei, har du sett på maken, nei, vi har ikke tid til det.

Nei, skulle vi ha satt oss på sykkelen da? Og funnet et tjern i Nordmarka der ørreten vaket og visket; vi lures ikke av sluk, mark eller flue, reis hjem du. Få deg et A-4- liv, les bruksanvisningen du fikk i dåpsgave.

Nei, skulle vi ha satt oss på en uterestaurant da og drukket oss ganske sveiseblinde og våknet opp sammen med en tømmerkvinne fra Edda.

Nei, skulle vi ha bestilt en tur til Syden med Norwegian da? Og blitt hjemme som et pilotprosjekt.

Nei, skulle vi ha begynt å trene da? Og løpt rundt etter rundt på Bislett etter vår egen late skygge?

Nei, skulle vi skrevet noen linjer om monsterflåtten da eller monstervepsen? Ja, for å få klikk. God ferie uten sosiale medier, uten instagram, uten bilder av drinker og tær, les papiraviser og lytt til bølgene eller fjellets sang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!