Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flåklypa-rettssaken har kostet 8 millioner - før dommen

Hunderfossen Familiepark la ned protest.

HØYE SAKSOMKOSTNINGER: Remo Caprino (bildet) og selskapet Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukrust-stiftelsen) og Hunderfossen Familiepark. - Da de la ned påstand om 5,5 millioner kroner i saksomkostninger, protesterte vi, sier Per Arne Slapø konsernsjef i Hunderfossen Familiepark.
 Foto: Ingar Storfjell
HØYE SAKSOMKOSTNINGER: Remo Caprino (bildet) og selskapet Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukrust-stiftelsen) og Hunderfossen Familiepark. - Da de la ned påstand om 5,5 millioner kroner i saksomkostninger, protesterte vi, sier Per Arne Slapø konsernsjef i Hunderfossen Familiepark. Foto: Ingar Storfjell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte dager i august pågikk rettssaken som Caprino Filmcenter anla mot Hunderfossen Familiepark og Aukrust-stiftelsen. I dag, fredag 19. oktober, faller dommen om rettigheter Flåklypa-universet.

Partenes saksomkostninger ble presentert siste dagen i retten, og de viste svimlende åtte millioner kroner.

- Vi la ned protest - Vi fikk beskjed om at Caprino Filmcenter og deres advokater fremmet krav om 5, 5 millioner kroner i saksomkostninger, som de vil ha dekket dersom de vinner saken Vi  har brukt underkant av en million i advokatutgifter, mens Aukrust-stiftelsen har brukt vel halvannen million kroner, sier Per Arne Slapø, konsernsjef i Hunderfossen Familiepark.

Dermed har Caprino Filmcenter brukt mer en dobbelt av det de to motpartene har brukt.

- Vi la umiddelbart ned protest mot beløpet på 5,5 millioner kroner, sier konsernsjef Per Arne Slapø. Hunderfossen Familiepark, Aukrust-stiftelsen og deres advokater kan ikke forstå at motparten kan fremme et så stort beløp.

Hunderfossen tror på seier Saken handler om den nye berg-og-dalbanen i Hunderfossen Familiepark, «Il Tempo Extra Gigante», der vogna er utformet som en større utgave av bilen Il Tempo Gigante.

- Vi har veldig god tro på at Aukrust-stiftelsen og Hunderforssen Familepark får medhold i saken, sier Slapø.

Han mener begge sider har fått god anledning til å legge fram saken. Han føler seg likevel sikker på at rettighetene som er lisensiert til dem via Aukrust-stiftelsen ikke kan veltes av kravet fra Caprino Filmcenter. Remo Caprino hevder at han, som arving etter Ivo Caprino, har rettigheter Flåklypa-universet.

Høye saksomkostninger - Det har vært en omfattende sak. Vi startet arbeidet på dette i januar 2014, sier advokat Tomas Myrbostad i firmaet Simonsen Vogt Wiig, som representerer Caprino Filmcenter.

Han bekrefter at deres saksomkostninger er høye, på omlag 5,5 millioner kroner.

Da rettsforhandlingene var over etter åtte dager i Sør-Gudbrandsdal tingrett midten av august, krevde også Remo Caprino, sønnen etter Flåklypa-filmskaper Ivo Caprino, at Hunderfossen Familiepark stenger berg og dalbanen «Il Tempo Extra Gigante», fordi arvingen mener at den er en ulovlig produktetterligning.

Vil kreve penger - Dersom Caprino Filmcenter får medhold i retten og vinner saken, vil vi også fremme et pengekrav. Kravets størrelse er ikke en del av saken. Vi regner med at det i så fall vil bli en diskusjon med motparten, sier Myrbostad.

Han legger til at Caprino ikke vil nekte Hunderfossen å ha en berg- og dalbane, men at den må utformes annerledes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!