Flådde lik i Trondheim

Makaber storsatsing som kunne vært mer fokusert.

SUKSESS: Jørgen Brekke seiler i sterk medvind idet hans debutroman kommer ut. Rettighetene til boka er allerede solgt til åtte land. Foto: GYLDENDAL
SUKSESS: Jørgen Brekke seiler i sterk medvind idet hans debutroman kommer ut. Rettighetene til boka er allerede solgt til åtte land. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: • Debutboka hans ble bestselger før lanseringen

ANMELDELSE: Jørgen Brekkes debutroman bringer tankene til hans mer berømte kollega Tom Egeland allerede før man har begynt å lese. Ikke bare har forlaget fått Egelands anbefaling trykket på bokens omslag.

Omslagsestetikken bærer bud om historisk krim, filologi og mystisisme.

Selv den paradoksale tittelen minner om Egelands «Sirkelens ende». Sammenligningen har allerede båret frukter. Jørgen Brekke er blitt utropt til norsk krims nye stjerne og rettighetene er hittil solgt til åtte land. Men det er likevel et stykke opp til Egelands nivå.

Død og disseksjon Handlingen i «Nådens omkrets» utspiller seg i flere land og på flere tidsplan. Vi følger en ung fransiskanermunk som i 1528 ankommer Fosen i Trøndelag etter at han på veien har vært innom Bergen og stjålet et ubehandlet skinn og noen spesielle kniver. Munken har levd i utlendighet og returnerer til hjemlandet med et oppdrag.

Nesten 500 år seinere blir liket av en mann funnet på Edgar Allan Poe-museet i Richmond, Virginia. Huden på likets overkropp er fjernet og hodet er kappet av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer