Flåseprisen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens kontroversene rundt tildelingen av Årets Spellemann til Espen Lind framfor Madcon står igjen på toppen av den musikkfaglige inntrykkslista etter lørdagens Spellemann-utdeling, er det grunn til å mane til en ekstra grundig og kritisk evaluering av selve tv-showet fra utdelingen. Ikke minst siden det utpå dagen i går dundret inn rekordtall for sendingen – et snitt på 925 000 og en topp på over millionen.

Toppnoteringen på 1 037 000 har også stor symbolverdi, fordi det er 5000 flere seere enn NRKs Melodi Grand Prix-sending fra delfinalen i Kongsvinger hadde tidligere på kvelden. Dette vil ganske sikkert skape illusjoner hos TV2 og Spellemannkomiteen om at Spellemann-showet har funnet sin optimale form.

Det har det ikke. Langt der ifra.

Riktignok var showet på rett vei musikalsk i år, med et spennende, om enn ikke helt fullendt, samarbeid mellom folkemusikktrioen Valkyrien Allstars og metalbandet Keep Of Kalessin i åpningssekvensen, og en gjennomtenkt og visuelt flott iscenesettelse av en av norsk musikkeksports vinnere fra de siste åra, Datarock. Man kan også mene hva man vil om Vassendgutane, men det er både riktig og viktig å integrere dem i Spellemann-varmen når de faller utenom nominasjonskriteriene for øvrig. Da får vi ta en lanseringsopptreden av Helene Bøksle og mer oppskriftsmessige innslag med Espen Lind og Marit Larsen på kjøpet – kanskje er det å betrakte som en form for kompensasjon siden de store multinasjonale selskapene til sammen stakk av med bare fem av 26 Spellemann-priser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer