Flat fest

«Abigails party» er festen som aldri tar av og aldri slutter. Men du kan ikke gå.

IKKE MORSOMT NOK: Dagbladets anmelder lo ikke av «Abigails party», her ved Ågot Sendstad i hovedrollen som Beverley. Foto: L. P Lorenz/Nationaltheatret.
IKKE MORSOMT NOK: Dagbladets anmelder lo ikke av «Abigails party», her ved Ågot Sendstad i hovedrollen som Beverley. Foto: L. P Lorenz/Nationaltheatret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Det er ting i livet som mister sin fortryllelseskraft om man overanalyserer dem. Romantikk, sex og komedie er slike. Kanskje det er grunnen til at Nationaltheatrets versjon av syttitallskomedien «Abigails party» er så underlig flat. Den er for mye idé og for lite liv.

Publikum er plassert både oppå hovedscenen og nede i salen. Mellom dem ligger en stripe av syttitallsstue, med futuristiske lamper og et teppe som et flådd kosedyr. Hit inn er det Beverley (Ågot Sendstad) inviterer naboparet Angela og Tony (Tone Mostraum og Mads Ousdal). Ektemannen Lawrence (Christian Skolmen) driver rundt i bakgrunnen og fraskilte Sue (Anne Krigsvoll) kommer innom fordi tenåringsdatteren har fest. Etter et gitt antall gin tonics sprekker som forventet smalltalk'en om boligpriser. Frustrasjoner og ekteskapsproblemer trenger seg frem.

Teatralsk uttrykk Det er den feirede britiske regissøren og manusforfatteren Mike Leigh som står bak «Abigails party», som er mest kjent fra BBC-versjonen fra 1977. Leigh er kjent for å utarbeide manus i samarbeid med improviserende skuespillere, for å få et så realistisk uttrykk som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer