Flåthens dobbeltrolle beskrives som en «katastrofe»

I går fikk Roar Flåthen kontroll over 18 nye aviser.

FLERE HATTER: LO-sjef Roar Flåthen får kjeft for hans maktposisjon innenfor både politikken og medieeierskap. Som styreleder i A-pressen fikk han i går 18 nye aviser inn i porteføljen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FLERE HATTER: LO-sjef Roar Flåthen får kjeft for hans maktposisjon innenfor både politikken og medieeierskap. Som styreleder i A-pressen fikk han i går 18 nye aviser inn i porteføljen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg oppfatter det som gammeldags og uheldig at LO er en så stor aviseier, sier Sigurd Høst, avisforsker og professor II ved Høgskulen i Volda.

I går godkjente Medietilsynet A-pressens oppkjøp av Edda Media, mot at A-pressen selger unna sju aviser. Dermed styrker LO-leder Roar Flåthen sin makt i det norske medielandskapet. Han er nemlig også styreleder i A-pressen.

LO eier i dag 48,6 prosent av A-pressen. Som styreleder i A-pressen har Roar Flåthen nå 71 avistitler og ti rene nett-titler under sine vinger. Det er en økning på 18 aviser.

- Det er en katastrofe at LO sitter som så stor eier av A-pressen, og med Roar Flåthen som styreleder, sier Erling Weydahl, leder for de LO-organiserte grafikerne i Midt-Norge, til Dagbladet.

- Har all makt A-pressens Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen varslet i går kostnadskutt for mer enn hundre millioner kroner - hele konsernet vil bli vurdert.

Weydahl er kritisk til Roar Flåthens dobbeltrolle.

- På den ene siden skal han ivareta arbeidernes interesse, samtidig som han sitter som styreleder i den kyniske medieeieren A-pressen. Flåthen sitter nå med all makt, og han vil komme i skvis når nedbemanningene kommer, sier Weydahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer