Flatland-effekten slo til

Hallvard Flatland gir en seermessig opptur for en hvilken som helst norsk TV-kanal. Fredag var det TV2 som fikk erfare telemarkingens popularitet: «Fredagsbørsen» hadde hele 56 0000 seere.

Flatlands suksesser

Det er nesten 200000 flere enn vanlig på TV2 en fredagskveld. I TV2 gnir man seg i øynene, og særlig i hendene, over seertallene på fredagens premiereprogram.

- Vi trodde et talkshow om børs og finans var ganske smalt, men vi tok nok feil, sier Gunhild Marøy Rustan i TV2s informasjonsavdeling.

Fredagen før Flatland hadde kanalen 390000 seere på samme sendetid. Flatland sendte tallene opp i 560000, noe som er skyhøyt på en fredagskveld for TV2.
«Wiese» på NRK1 møtte dermed hard motstand, men trakk så vidt det lengste strået med 580000 seere.

Nybrott

- Tallene var veldig høye, og det til tross for at vi føler vi bryter ny mark, sier Hallvard Flatland. Han ville vært fornøyd med lavere seertall enn fredagen faktisk framskaffet.

- Jeg trodde dette var litt smalt, og følte at 300000 seere ville vært realistisk. Men så er visst folk interessert i å få pengene sine til å yngle, og nå går det jo voldsomme rykter om dette TV-fondet, humrer Flatland.
Han sikter til kursutviklingen, og i Globus Asset Management får Dagbladet opplyst at stigningen allerede er på rundt to prosent. De som satset 10000 kroner fredag, hadde 10200 kroner mandag.

Kan synke

Åpningssuksessen til tross, Flatland er ikke fremmed for å slå kaldt vann i blodet på TV2s markedsavdeling.

- Det er litt rart hvis seertallene ikke synker til neste program. Det vil være helt unormalt om ikke tallene dupper litt nedover. Nå har den største nysgjerrigheten lagt seg og enkelte mener kanskje at dette ikke er noe for dem.

- Men det kan gå andre veien?

- Ja, hvis verdistigningen på fondet blir stor, så kan det vel bli vanskelig å la være å se på, slutter Flatland, vel vitende om at han ikke bare snakker for seg sjøl.

Han har satt «et millionbeløp» i fondet og jublet nok ikke bare over seertallene i går. En innsats på en million ga en verdiøkning på 20000.

KOM TIL MEG: Seerne flokket seg rundt apparatene for å få med seg Halvard Flatlands nye TV-program.