Flatland i trippelrolle

Nyheten om at Hallvard Flatland, en av TV2s mest markante programledere, sitter og planlegger en konkurrerende tv-kanal, slo ned som en liten granat i TV2-ledelsen i går.

-Flatland fullfører

- Dette er ikke uproblematisk for oss. Vi må ha en prat med Flatland en av de nærmeste dagene.

Dette sier TV2s viseadministrerende direktør, Finn H. Andreassen. Da Dagbladet snakket med ham i går, satt ledelsen i møte.

- Det er akkurat denne problemstillingen vi diskuterer nå, bekrefter Andreassen.

Ikke fritt fram

I TV2 hadde man ikke hørt om Flatlands kanalplaner annet enn på ryktestadiet før nyheten lekket ut i går.
Flatland planlegger en ny tv-kanal sammen med Orkla Media og sin gamle gründerkompis fra TVNorge, Erik Rynning.

- Vi vet ikke hvor konkret dette er, men det håper vi å få klarhet i med det første. Vår programdirektør må ha en samtale med Hallvard Flatland en av de aller nærmeste dagene.

Hallvard Flatland har en kontrakt med TV2 på programledelse av «Fredagsbørsen», en av kanalens store helgesatsinger.
- Siden han bare er kontraktsmedarbeider, står han egentlig fritt til å ta andre oppdrag . Men hvis man planlegger å starte en konkurrent , så stiller det seg helt annerledes, sier Andreassen.

I næringslivet er det sjelden god tone å jobbe for én virksomhet mens man planlegger å starte en konkurrent til arbeidsgiveren.

Etisk problematisk

I TV2 er man enda mindre begeistret over at Hallvard Flatland har styreplass i det børsnoterte selskapet Media Holding. Han ble valgt inn i styret på generalforsamlingen i april, som erstatter for Wenche Steen.

- Å sitte i styret i et børsnotert selskap samtidig som man leder et program som «Fredagsbørsen», der alt handler om børskursenes utvikling, og hvor det gis råd om kjøp og salg av aksjer, det er etisk problematisk, fastslår Andreassen.

I TV2 var man ikke orientert om at Flatland hadde inntatt styreplass i Media Holding før Dagbladet ba om en kommentar i sakens anledning.

- Dette må vi få en oppdatering på med det aller første, slutter Andreassen.

Hallvard Flatland avslo i går ettermiddag å kommentere sine kanalplaner og sin styreplass overfor Dagbladet.

MANGE JERN I ILDEN: Hallvard Flatland har planer ny tv-kanal. Samtidig jobber han for TV 2.