Flatland kom til kort

Ingen jackpot i Casino-kongens comeback.

(Dagbladet.no): I går hadde Halvard Flatland comeback på TV3 med premieren på nysatsningen «Xperimentet». 86.000 seere fulgte serien, noe som ikke kan kalles en suksess, selv om TV3 har doblet seertallene i det aktuelle tidspunktet sammenlignet med ukene før:

- Det er ok tall, vi er passe fornøyd. Isolert sett kunne vi selvfølgelig ønske oss flere seere, sier informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Ø. Støldal til Dagbladet.no.

«Xperimentet» går fra 19 til 20, og må dermed konkurrere mot TV 2s suksess «Skal vi danse», som kjemper om den samme målgruppen.

- Tv-tablået er et puslespill, og det er ingen ledige plasser. «Xperimentet» er et familieprogram, og passer inn mellom 19 og 20, som er familietid på tv.

- Er det aktuelt å gjøre endringer i promotering eller sendetidspunkt for å høyne seertallene?

- Det er litt tidlig å si, vi må la tablået sette seg litt. Men vi gjør vurderinger fortløpende.

Forrige uke var en spennende uke for TV3, som lanserte «Shopaholic» på mandag, og «Prinsessen og professoren» på torsdag. Ingen av programmene hadde spesielt bra seertall, men TV3 er fornøyde med dagene totalt:

- Mandag og torsdag, som er de andre viktige dagene med egenproduksjon, går bra. Men på søndagene kan det hende vi må gjøre endringer. Det er litt tidlig å si noe nå.

Det var langt fra rakettall for «Xperimentet», men TV3 er tålelig fornøyd. Her er Halvard Flatland (t.h.) og assistent Paul. Foto: TV 3
Det var langt fra rakettall for «Xperimentet», men TV3 er tålelig fornøyd. Her er Halvard Flatland (t.h.) og assistent Paul. Foto: TV 3 Vis mer

Realityserien «Ville Vesten» hadde premiere forrige søndag, med langt dårligere tall enn hva TV3 håpet på.

- Hvordan er lønnsommheten i disse egenproduksjonene? Tjener TV 3 penger på dette?

- Økonomien rundt egenproduksjonene har jeg ingen kommentar til, det ønsker jeg ikke å gå inn på, sier Støldal.