Flatlands millionsuksess

Januar-blakke nordmenn strømmer til Hallvard Flatlands pengeshow på NRK1: Lørdag så over halvannen million nordmenn på «Ditt livs sjanse», og i går kveld debuterte erkerivalen Arve Juritzen på TV2. Han skal slite hardt for å holde følge med Flatland, som i helga slo alle fjorårets seersuksesser ned i støvlene.

I går kveld debuterte TV2s gullgutt Arve Juritzen med sin versjon av de gavmilde pengeshowene, uten at han fikk delt ut noen storgevinst i sitt «Vil du bli millionær?». Og det føltes nok som å hoppe etter Wirkola: Erkerivalen Hallvard Flatland greide på tre kvelder fra fredag til søndag å holde langt over en million nordmenn klistret til skjermen. Hele åtte av ti tv-seere fulgte spørreprogram-dramaet lørdag kveld. Først i morgen får Juritzen sine seertall på bordet.

Tok helt av

I går solte NRK seg i glansen av Flatlands tall: Premierekvelden sist fredag hadde 1255000 seere. 74 prosent av alle som så på tv på det aktuelle tidspunktet, hadde fjernsynet innstilt på NRK1.

Lørdag kveld hadde Flatland hele 1539000 seere, og en markedsandel på utrolige 81 prosent.

Søndagskvelden klinket Hallvard Flatland til på nytt, med 1303000 seere. Markedsandelen var fortsatt skyhøy, 74 prosent.

Så høye tall er meget uvanlig kost i norsk tv-konkurranse. Til sammenlikning hadde fotballkampen mellom Norge og Brasil i VM 1998 en markedsandel på 46 prosent.

God nese

- Det viser vel at vi fortsatt har nese for gode programmer, sier en usedvanlig godt fornøyd underholdningssjef Tordis Aavatsmark til Dagbladet. I går kunne hun sammen med fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas glise bredere og bredere etter hvert som de fantastiske seertallene tikket inn fra Norsk Gallup til Marienlyst.

- Dette viser at Hallvard Flatland er rett mann i rett program til rett tid, mener Aavatsmark, som gleder seg til torsdag. Da skal Flatland utfordre de øvrige norske kanalene på en hverdagskveld.

Frykter ikke konkurranse

NRK har fortsatt minst ni programmer på sendeplanen i vinter. Med fortsatt gigantsuksess, kan dette bli utvidet.

- Jeg synes det er kjempegøy at Hallvard Flatland får så gode seertall. Det betyr at folk vil se denne typen programmer, sier Arve Juritzen til Dagbladet.

Denne uka sender TV2 «Vil du bli millionær» hver kveld fram til lørdag.

- Vi kommer aldri til å få så høye seertall som NRK, rett og slett fordi TV2 ikke har så mange seere. Jeg aner ikke hva vi kan vente oss, sier Juritzen, og tipper på heller beskjedne 300000 seere for gårsdagens debut-program.

Kjempenervøs

Men Arve Juritzen ligger ikke våken og tenker seertall om natta.

- Hallvard Flatland er en flink programleder, og har et fortrinn ved at folk kjenner ham. For meg personlig betyr ikke seertallene så mye, det viktigste er å lage et godt program. Men jeg trøster meg med at for Hallvard kan det bare gå én vei: Nedover. Mens for oss kan det bare gå oppover, sier Juritzen.

Han er godt fornøyd med gårsdagens program.

- Det overrasket meg hvor spennende jeg selv hadde det der oppe. Jeg skriver gjerne ut en sjekk på to millioner, og synes det er trist når deltakerne ryker ut.

Juritzen tror det er plass til to pengeprogrammer på norsk fjernsyn.

- Konseptene er forskjellige, selv om begge dreier seg om å vinne penger. Det handler om menneskers drømmer. Om det er én million eller to, tror jeg ikke spiller noen rolle, sier Arve Juritzen.

SIKKER VINNER: Frilanser Hallvard Flatland drar et formidabelt seerantall til NRK med «Ditt livs sjanse».