Flatlands tøffe timer

Med følgende siste replikk: - Jeg tror ikke det kommer flere avsløringer! forsvant Hallvard Flatland i dypet av TV2-huset.

Kan bli anmeldt

Media har jaktet på Flatland i over én uke. Flatland har konsekvent nektet å gi kommentarer - inntil i går kveld. Klokka 18.30 trakk han seg fra paradejobben for åpen skjerm på TV2.

Vil legge ballen død

Det ble en pussig retrett. Superkjendisen var full av beskyldninger mot media.

Flatland slapp unna med to spørsmål: «Hvorfor trekker du deg?» og «Hvordan har de siste dagene vært for deg?». Det var spørsmål som tv-sjarmøren turnerte med sikkert lørdagsunderholdningsgrep.

Med blikket festet rett i seerne, sa Flatland at saken hadde kommet helt ut av proporsjoner, at han nå ville legge ballen død for så å komme tilbake, at to (!) fjær var blitt til fem høns - og at datterens sjukdom hadde satt livet hans i perspektiv.

To fjær

I løpet av ett minutt var TV-seansen mellom Flatland i Oslo og nyhetspresentørene i Bergen over. Flatland reiste seg, åpnet studiodøra - og skulle til å forsere passasjen fram til heisen og sikkerheten.

Han ble heftet av et nytt kamerateam fra TV2, et team fra Aftenposten og et team fra Dagbladet.

Midt oppi det hele dukket «Mini» Jakobsen opp. Den avtroppede fotballspilleren og påtroppede TV2-medarbeideren slo følge med Flatland i retning heisen.

Er det du sjøl eller andre som har skylda for at du trekker deg?

- Pressen har laget denne historien. Dette er snakk om de to fjærene som ble til fem høns, sa Flatland til Dagbladet. Han tenkte nok på den omtalte saken fra juni 1998, da han kjøpte aksjer i Globus Asset Management - mot TV2s viten og uttrykte vilje. Én fjær. Og på sjansen han fikk til å fortelle om kjøpet i TV2 forrige uke. Den sjansen grep han ikke. To fjær.

Har fortalt alt

Nå var klokka blitt 19.35. Flatland hadde han manøvrert seg til heisdøra. Den fallerte TV-kongen sto innenfor døra, Mini og to medarbeidere på huset slo følge, og Dagbladet satte foten i døra før den rakk å gli helt igjen.

- Så du har ingen feil selv?

- Det har jeg ikke lyst til å diskutere her og nå. Døra på vei igjen, igjen. Ny fot.

- Frykter du at det kan komme mer nytt i denne saken?

- Jeg har ingenting mer å komme med. Men jeg kan ikke innestå for hva pressen måtte finne på, sa Hallvard Flatland før heisen skjulte hele TVNorge-barten.

Men det var ikke slutt der. Nå gikk turen opp i etasjene, der Pål T. Jørgensen ventet. Nå satte han alt inn på å overtale Flatland til å bli med i «Tabloid». Etter en lang samtale takket Flatland nei. - Jeg vil ikke gå inn på Flatlands argumenter, sa Pål T. etterpå.

- Fant du avslaget hans forståelig?

- Det vil jeg ikke si noe om.

Deretter ble Flatland smuglet ut en sidevei og rett ut på Karl Johan, før han forsvant i Oslos kveldsmørke. Seinere på kvelden var han ikke tilgjengelig for kommentar.