Flatt og platt

Lettvint for tweens-jenter

FILM: Først en advarsel: Hvis du ikke er jente mellom 10 og 12 kan du trygt droppe denne. Så et forbehold: Den følgende vurderingen er gjort av en som neppe kunne vært fjernere fra målgruppen.

Jeg ber om forståelse for det, selv om jeg virkelig forsøkte å sette meg inn i sakene. Forsøkte å føle hvordan det er å være pubertal, amerikansk, borskjemt, slem, jente - og å bli sendt på en erkebritisk, streng kostskole for å bli snillere. Som norsk mann i midten av 40-åra, ble det umulig. Men det jeg kan si med full overbevisning er at denne dramakomedien er ganske fantasiløst og ekstremt oppskriftsmessig laget. Manusansvarlig er Lucy Dahl, datter av den mer kjente Roald, og ut fra dette å dømme er ikke den arvelige belastningen spesielt plagsom. Manusteknisk står det til stryk. Regien er også slapp og figurene langt over i lettvinte karikaturer. En gang iblant slår de unge skuespillerne til, men det holder ikke. En film som dette får nesten «High School Musical»-filmene til å likne seriøst filmhåndverk.

Så hvis du ikke er 10-12 år gammel jente uten særlig utviklet kritisk sans, og likevel blåser en hundrings på dette rælet, skyld ikke på meg.