Flått sommer

Festival uten dramatiske skader. Bassenget verner mot heteslag.

(Dagbladet.no): Ikke alle festivaler kan skilte med eget svømmebassent. Med Jim Stärk som levende bademusikk, koser Anniken Nørland, Ole-jakob Arvola, Thomas Roscher og Victor Lyng-Jørgensen seg ved bassengkanten på Frognerbadet.

Norwegian Wood har hatt været med seg i dag. Sommeren har preget hovedstaden.

Paul Kiese, ansvarlig i førstehjelpsteltet, kan melde om dramatikk fra festivalsykehuset.

- Det var en nederlandsk dame her i dag, som måtte få fjernet en flått. Operasjonen var vellykket, humrer han.

Ellers må førstehjelps-folka stort sett trå til ved typiske festivalskader av mindre omfang.

- Det vi behandler her er gnagsår, gnagsår og gnagsår.

Men Kiese klager ikke, tvert i mot.

- Dette er en fantastisk festival. Det er kjempevarmt, men vi ligger vel 4-5 grader under den temperaturen hvor folk begynner å få heteslag og svimer av. Vi har satt fram solkrem som folk bare kan ta og smøre seg inn med, og hittil har det vel gått minst 10 liter. Vi må fylle på for i morgen, for nå er lageret tomt.

Forfriskende Det er ikke alle festivaler som kan skilte med eget svømmebasseng. Her bader Anniken Nørland, Ole-jakob Arvola, Thomas Roscher og Victor Lyng-Jørgensen. Foto: Eirik Urke
Forfriskende Det er ikke alle festivaler som kan skilte med eget svømmebasseng. Her bader Anniken Nørland, Ole-jakob Arvola, Thomas Roscher og Victor Lyng-Jørgensen. Foto: Eirik Urke Vis mer

Mye gåing

Det er ikke bare publikum som trenger førstehjelpsteltet, de frivillige medarbeiderne begynner så smått å merke all gåinga nå.

- Om kvelden på torsdag hadde vi mange av de frivillige her som klaget over vonde føtter. I dag har smertene krøpet opp i korsryggen, og i morgen regner vi med å måtte behandle en del ømme skuldrer.

Han minner om at det er viktig å få i seg nok vann når man sitter i sola hele dagen, og det blir oppfordret fra scenen om å drikke nok. En egen vannpost er opprettet akkurat for dette formålet, og befinner seg ved inngangen til Frognerbadet, som er åpent både lørdag og søndag. Lekende barn og hete festivalgjengere tar seg en dukkert mellom slagene, og badevaktene passer på.

For de som ikke har tid til bading, er Jim Stärk en av dagens hovedattraksjoner, og har tydeligvis mange fans på Norwegian Wood i dag. Når de går på scenen, tar jubelen ingen ende. Allsang blir det også, fra et utsolgt Frognerbad.

Festivalsjef Jørgen Roll melder om publikumsrekord. Aldri er det solgt så mange festivalpass som i år. Og det merker man. Sletta foran scenen er nærmest ufremkommelig, overalt på plenen ligger folk og slanger seg på medbrakte tepper i sola. Akkurat slik det skal være.

- Skikkelig bra festival. Jeg vil få med meg alle banda på hele festivalen, forteller Jens-Egil Kjølen fra hvilestillingen sin med perfekt utsikt over publikum og scenen.

Sola går ikke ned på lenge, men snart er det slutt på festivalens tredje dag. Men før det skal legendene Crosby, Stills & Nash gå på scenen. De blir klappet og heiet fram av et begeistret publikum, og det er stappfullt foran scenen og oppover sletta når trioen setter i gang med låta Carry On.

FESTIVALLIV: Jens-Egil Kjølen vet å ta livet med ro på festival.