DEBATT

Flau over mitt eget parti

Kjære Arbeiderpartiet. Kjære partiet mitt. Dette handler om liv og død.

AP MÅ PÅ BANEN: Tyskland ønsker å samarbeide med andre EU-land om å hente de yngste. Norge kunne ha vært med på dette samarbeidet, men Arbeiderpartiet vil ikke støtte samarbeidet, skriver Sigrid Moland.
AP MÅ PÅ BANEN: Tyskland ønsker å samarbeide med andre EU-land om å hente de yngste. Norge kunne ha vært med på dette samarbeidet, men Arbeiderpartiet vil ikke støtte samarbeidet, skriver Sigrid Moland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

Det er mange ulike årsaker til at jeg er medlem av Arbeiderpartiet, men asylpolitikken er ikke en av dem.

Arbeiderpartiet nekter å støtte SVs forslag om at norske myndigheter skal hente barn fra de greske flyktningleirene. Dette er skammelig av Arbeiderpartiet, og jeg er flau over å være medlem av et parti som ikke vil ta ansvar for sårbare barn.

Coronaviruset har forandret hverdagen vår og friheten vår er kraftig begrenset. Det er ikke så gøy å være norsk i disse dager. Men det er noen som har det enda verre enn oss.

I Moria-leiren på Lesbos lever rundt 7000 barn i et helvete. Forholdene i leiren er forferdelige. Søppel flyter rundt. Familier bor under presenninger. Det finnes ikke elektrisitet og det er stor mangel på vann og mat i leiren. Barn er ikke trygge i leiren.

Forholdene i Moria-leiren vil bli verre. Coronaviruset kommer til å treffe leiren. Barn og voksne lever ekstremt tett og de sanitære forholdene er forferdelige. Det finnes ikke såpe eller antibakterielle midler der og tilgangen til hansker og masker er ikke-eksisterende. Et utbrudd i leiren vil få katastrofale konsekvenser og leiren vil falle sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer