Flau over Netflix-historikken din?

Slik får du slettet den.

MYE RART Å SE: Ofte ender man opp med se ting på Netflix man ikke har lyst til å kringkaste til nær og fjern. Nå kan du enkelt rydde opp i historikken. Foto: NETFLIX
MYE RART Å SE: Ofte ender man opp med se ting på Netflix man ikke har lyst til å kringkaste til nær og fjern. Nå kan du enkelt rydde opp i historikken. Foto: NETFLIXVis mer

(Filtermagasin.no): Det er mange fordeler ved å ha filmer og tv-serier fritt tilgjengelig i skyen via tjenester som Netflix.

Men like fantastisk er det ikke alltid at alle andre får vite at du brukte store deler av gårsdagens «sykedag» på å se tolv episoder av «Charmed» eller «My Little Pony».

Selektiv sletting Du kan enkelt sørge for at andre utenfor huset ikke får tilgang på tittehistorikken din ved å deaktivere koblingen til Facebook, eller endre innstillingene så den ikke kringkaster hver enkelt episode (noe du kanskje bør vurdere uansett).

Men det hindrer ikke andre i husholdningen fra å se hva du sist så på - samt at alle anbefalingsmekanismene knyttes opp til innhold du strengt tatt ikke er interessert i å vite noe av straks barna endelig er i seng.

Hvordan fjerner du så dette? Jo, takket være en liten skjult funksjon hos Netflix kan du nå selektivt slette innhold fra loggen: Gå inn på innstillinger - din konto, og under profilinnstillingene velger du «strømmehistorikk».

KRYSS BORT: Du kan enkelt krysse vekk det du vil fjerne. Skjermdump: FILTER
KRYSS BORT: Du kan enkelt krysse vekk det du vil fjerne. Skjermdump: FILTER Vis mer

Da er det bare å velge bort ting som «Teletubbies» eller «Jim Jefferies: BARE», litt avhengig av hvordan du vil at profilen din skal framstå.

Om du, som oss, også er flittig bruker av amerikanske Netflix, må du eventuelt gjenta samme operasjon der.

Egne profiler Husk også at Netflix nå på en rekke enheter, men dessverre ikke på for eksempel Apple TV, tillater flere i husholdningen å ha egne brukerkontoer på tjenesten, samt at de har en egen barnemodus. Det bidrar også til gjøre det enklere å skille Clinter'n fra hveten.

Verdt å merke seg er det også at dersom du satt opp en barnekonto, finnes det ikke noe sletteknapp der - du kan dermed finne ut hva barna har sett (for mye av).

Netflix tester ifølge Gigaom.com forøvrig også en en egen «privatmodus» om dagen, som eventuelt vil gjøre det mulig å skru av loggingen av det du velger å se på.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.