Flau Schau tatt på senga

Her fester Kristopher Schau grepet på sin «date» Janne Formoe - for så å miste det fullstendig når Harald Eia og Bård Tufte Johansen stormer inn på soverommet.

Det nesten fem minutter lange innslaget kommer til å bli vist i kveldens utgave av «Team Antonsen» på NRK1.

Under gårsdagens opptak til kveldens sending - med publikum i studio - så Kristopher Schau innslaget for første gang.

Før lysene i studio ble dempet, og bildene av ham og «luremus» Janne Formoe flimret over storskjermen, spurte Bård Tufte Johansen sin kollega i Team Antonsen om han noen gang er blitt filmet i en tilsvarende privat situasjon. Schau svarte omtrent slik:

- Nei. Når jeg står på dødens terskel, vil dette trolig stå fram som det pinligste og mest private.

På et annet tidspunkt i sendinga sa han også, på ledende spørsmål:

- Koselig? Det er vel ikke akkurat koselig når hele livet ditt blir avslørt som en løgn.

Schau mente at dette er den eneste gang i sitt liv han er lurt.

Fikk kommentarer

Som Dagbladet skrev søndag, lurte Harald Eia og Bård Tufte Johansen sin kollega trill rundt fredag for snart to uker siden:

Schau møter opp til det han tror er en restaurant-date med skuespiller Janne Formoe. Etter middagen inviterer Formoe Schau med seg hjem. De blir intime. Og alt filmes i det skjulte.

I går kveld unnlot ikke de andre gutta i Team Antonsen å kommentere saken. Flere ganger kom de inn på det vellykkede stuntet, og oppslaget om dette i Dagbladet søndag.

Allerede før kameraene ble slått på, informerte Harald Eia publikum - med dårlig skjult skadefryd - om hva de hadde i vente.

En brydd Kristopher Schau ble spurt om han trodde sendingen kom til å bli spennende.

- Spennende er riktig. Jeg har ikke sett innslaget, sa Kristopher.

Den langbeinte komikeren har tenkt på hevn i to uker nå.

Og nettopp hevnen nærer lagkameratene frykt for. Eller som Bård sa til publikum etter at kameraene var slått av:

- Kristopher har et vanlig liv som han lever. Men i tillegg har han en annen kanal som han skrur seg inn på - og det er en veldig mørk kanal. En kanal jeg helst vil slippe å bli kjent med.

Skjelven

Atle Antonsen fikk gjennomgå av Harald og Bård. De mente teamlederen ikke bare manglet hals, men også ryggrad, siden han ikke deltok i stuntet. Antonsen sa:

- Jeg torde ikke. Jeg har respekt for Kristophers evne til å hevne seg. Skjer det ikke i morgen, så skjer det om fem år.

Dette fikk Bård til å skjelve litt, men han konkluderte likevel slik:

- Selv om gleden skulle bli kortvarig, så klarte vi å lure mannen som selv lurer alle!

TV-seerne kan glede seg til å følge Kristopher Schau under daten på restaurant. Han er morsom og beleven, de bestiller mat, og «luremus» Formoe sier: - Du er tøff altså! mens hun ler kokett. Kristopher humrer smigret enig.

Seinere lener Janne Formoe seg fram og sier på Kristiansands-dialekt at «nå ska' vi hjæm te' mæ».

På samme tidspunkt befinner Harald og Bård seg «hjemme» hos Janne. Oppspilt mottar de melding om at paret er på vei.

Vel inne i leiligheten krøller Kristopher og Janne seg sammen i sofaen. Han sier smiskende:

- Faen, fet kåk altså.

Janne blir intim og utbryter:

- Nå må vi kysse!

De kysser lenge, noe som får Harald og Bård til å gå i spinn. Så danser Kristopher for Janne. Og plutselig er de i senga på soverommet, der Janne setter seg oppå ham. Mens Kristopher tar et godt tak i akterpartiet hennes, utbryter hun: - Vi må kline litt!

Kort etter kommer Harald og Bård styrtende inn på rommet, med blomster og kameramann . Kristopher ser først sjokkert ut. Deretter utslått.

I går kveld fulgte Kristopher Schau innslaget med ei hånd foran ansiktet, i sofaen omgitt av frydefulle lagkamerater. Han hygget seg ikke. Etter sending ville han ikke uttale.

Dagbladet tar forbehold om at noen replikker kan bli redigert bort før sending.

PÅ RESTAURANT: Til vanlig spiller Janne Formoe stabbursmus på Nationaltheatret. Her spiller hun luremus mot Kristopher Schau, som på sin side tror at skuespilleren vil ha ham.
HJEM MED «BYTTET»: Janne Formoe har fristet Kristopher Schau med at det venter en spesiell dessert hjemme hos henne. Kristopher spaserer av gårde med jenta han tror er kveldens bytte.
IVRIG I TJENESTEN: Bård og Harald befinner seg i et naborom. De er nesten målløse over at de får full klaff med lureriet.
FESTER GREPET: Her har paret beveget seg fra sofakroken og inn på soverommet. Kristopher fester et godt grep om akterpartiet på Formoe, og gjør klar for det han tror er kveldens siste trekk.
TATT PÅ SENGA: Men den gang ei. Ei dør går opp, Harald og Bård kommer løpende med blomster og kameramann, og Janne Formoe lurer seg ned fra den langstrakte, rundlurte Kristopher.
Å, SÅ FLAU: Under sendingen i går vedgikk Kristopher Schau at stuntet med Janne Formoe er det mest private og ydmykende han noen gang har vært utsatt for på film. Og han har lovet en hevn som overgår det meget vellykkede komplottet TV-seerne kan nyte på NRK i kveld kl 22.30.