Flaue slektninger leverte sexboka tilbake til biblioteket 54 år for seint

Bedre sent enn aldri?

 SENT UTE:  De fleste av oss har kanskje fått en purring eller to fra biblioteket. New York Public Library deler, med god dose humor, historien om slektningene som leverte inn en sexbok 54 år for seint. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SENT UTE: De fleste av oss har kanskje fått en purring eller to fra biblioteket. New York Public Library deler, med god dose humor, historien om slektningene som leverte inn en sexbok 54 år for seint. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I et blogginnlegg på «New York Public Library» sine nettsider deler en av biblotekarene den sjarmerende historien om boka som ble levert nesten 54 år for sent.

Boka ble sendt til biblioteket per post fra Arizona i fjor, men utløpsdatoen gikk ut 17. august 1959.

Sexbok Kanskje kan den sene innleveringen ha hatt noe med bokas innhold å gjøre? Det var nemlig boka «Ideal Marriage» skevet av gynekologen Theodoor Hendrik van de Velde.

- For å beskrive boka vil jeg gå så langt som å si at det er en veldig ordrik og vitenskapelig bruksannvisning for seksuell aktivitet, skrevet i 1926, skriver bibliotekaren på bloggen.

Slektningene «beklager» Det var for øvrig ikke samme person som lånte boka, som leverte den inn.

Det skal hans flaue slektninger ha gjort, og de la ved et brev for å oppklare situasjonen.

- Vi fant boka nederst i tingene til min avdøde svoger. Det morsomme er at boka ikke gjorde god effekt for hans første (og eneste) ekteskap. Det feilet! Ikke rart han gjemte boka! Vi beklager, skriver slektningen og signerer med «shocked in-law».