TILBAKE TIL NORGE: Fleet Foxes leverte en flott konsert på Øya i fjor, og vender tilbake til Norge på årets Hovefestival. Foto: FRANK KARLSEN
TILBAKE TIL NORGE: Fleet Foxes leverte en flott konsert på Øya i fjor, og vender tilbake til Norge på årets Hovefestival. Foto: FRANK KARLSENVis mer

Fleet Foxes til Hovefestivalen

- Som skapt for skogen og havet.

(Dagbladet.no): Den amerikanske indiegruppa Fleet Foxes stakk ved årsskiftet av med en god slump av de mange prisene for beste skive i 2008 - et år som sto i ansiktshårets tegn.

Nå kan Hovefestivalen fortelle at de har booket bandet til årets festival, der de skal spille på hovedscenen tirsdag den 23. juni - før The Killers.

- Fleet Foxes har en poetisk nerve som burde være som skapt for skogen og havet rundt Hoveleiren. I farta kommer jeg ikke på så mye annen musikk som kan bygge bedre opp under den spesielle naturen på Hove, skriver pressetalsmann Gaute Drevdal i en pressemelding.

Seattle-bandet spilte på Øyafestivalen i fjor, en konsert som med sin «nerve og glede som overgikk alt hva et studioopptak noensinne kan håpe på å fange» fikk full pott i Dagbladet. Den selvtitulerte skiva fikk terningkast fem litt tidligere på året.

- Selv om Fleet Foxes appellerer til et forholdsvis ungt indierock-publikum, er de et band som virkelig har potensiale til å krysse generasjonsskiller. Musikken er sterkt influert av solskinnspsykedeliaen til band som Grateful Dead og Beach Boys på 60-tallet, noe som gjør at Fleet Foxes etterhvert også har fått mange fans blant den eldre garde av musikkinteresserte, skriver Drevdal i pressemeldingen.

Album nummer to fra bandet ventes i løpet av 2009.