Fleip eller fakta

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Velkjent tema i stramme og fine kortprosatekster. BOK: «Alt jeg skriver er sant» er ingen dårlig tittel for en debutant som vil bemerke seg i bokhøsten. Forlaget klarer å pirre lesernes nyskjerrighet ytterligere med en baksidetekst om at Lindkvist blant annet beskriver sine opplevelser som leilighetsprostituert. Men så er det ikke så enkelt likevel. Tittelen viser seg å ha et snev av ironi, der Lindkvist utforsker skillet mellom sant og usant. Hun bruker deler av sin biografi med en snedig tvetydighet, der teksten selv blir en del av virkeligheten. Som når hun skriver at «Alt jeg skriver er sant. Alt er virkelig. Noe annet finnes ikke.»

Boka består av sytti korte tekster med overskrifter som «Tretten år», «Kysset», og «Jeg er selvopptatt». Jeg-personen er akkurat like frustrert og mislykket og ulykkelig som alle andre kvinnelige forfattere som skriver med et jeg til forveksling lik dem selv. Et jeg som også er sterk og pen og skarp. Med gjenkjennelige fraser som at «En mann er blitt med meg hjem. Jeg forsøker. Igjen og igjen forsøker jeg å ta med menn hjem i et håp om at noe skal skje.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer