Fleksnes døgnet rundt?

Endelig en gladnyhet fra NRK: Ved hjelp av avtalen som i dag ble inngått mellom NRKs Einar Førde og nasjonalbibliotekar Bendik Rugaas, kan nordmenn snart se og høre sine favorittepisoder av Fleksnes og Barnetimen når som helst, igjen og igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fornuftsekteskap mellom NRK og Nasjonalbiblioteket gjør gamle fjernsyns- og radioskatter tilgjengelige døgnet rundt. I dag signerte kringkastingssjef Einar Førde og nasjonalbibliotekar Bendik Rugaas en 250 millioner kroners avtale om bredt digitalt samarbeid for å bevare NRKs radio- og fjernsynsarv.

Rammeavtalen mellom NRK og Nasjonalbiblioteket innebærer et bredt samarbeid om å gjøre radio- og TV-programmer så tilgjengelige som mulig i nye digitale medier. Programmene kopieres over til digitale filer som siden kan legges ut i digitale medier. Herfra kan de lastes ned av publikum, være seg fra Internett eller digital-TV.

- På denne måten kan vi sikre det norske folks hukommelse, sier Einar Førde om avtalen. I dag tok han Bendik Rugaas i hånden på et godt og langvarig samarbeid, som han tror NRK på sikt vil tjene på.

Arbeidet med radio-arkivene har allerede startet. Over 5000 timer radiostoff er siden mars i fjor kopiert over til digitale filer. Kopieringen foregår i Mo i Rana, og cirka 45000 timer radiostoff gjenstår. I tillegg kommer 10000 timer film, 40000 timer fjernsynssendinger og 70000 timer dokumentasjonsopptak av sendingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer