HIGHASAKITE: F.v. Øystein Skar, Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Kristoffer Lo og Marte Eberson. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
HIGHASAKITE: F.v. Øystein Skar, Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu, Kristoffer Lo og Marte Eberson. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

Flere billettsystemer brøt sammen: - Aldri sett noen som har solgt ut så fort

Highasakite solgte over 15 000 konsertbilletter på én dag.

(Dagbladet): - Jeg har aldri sett noe som har solgt ut så fort, sier PR og presseansvarlig ved Studentersamfundet i Trondheim, Sigurd Strømsem, til Dagbladet.

Populariteten til bandet Highasakite når stadig nye høyder. Nå skal de igjen ut på turné, og det er tydelig at Norge ikke får nok av sine fem musikalske landsmenn

Onsdag klokka 09 annonserte gruppa at konsertdatoer og tilhørende billetter var tilgjengelig, og responsen lot ikke vente på seg. Ifølge bookingbyrået Polar artist ble 15 000 billetter revet vekk. Nå er 15 av totalt 16 norgeskonserter utsolgt.

- Pågangen var ekstrem. Da vi åpnet for salg av den første konserten var alt reservert på to minutter. Kort tid etterpå åpnet vi billettsalget til ekstrakonserten, og det samme skjedde, fortsetter Strømsem.

I Tromsø var pågangen så stor at billettsystemet til Studenthuset Driv gikk ned for telling. Det samme skjedde med systemet til Stormen konserthus i Bodø, skriver Bodø Nu.

- Det var ganske heftig et øyeblikk. Systemet kræsjet, og vi har sett oss nødt til å utvide serverkapasiteten, så kommer de tilbake så er alt i orden, sier PR- og markedsansvarlig Karina Hansen ved Driv i Tromsø til Dagbladet.

Også Ålesund, Kristiansand, Sogndal, Stavanger, Bergen, Hammerfest og Volda melder om utsolgte konserter, informerer Highasakites manager Glenn Larsen..

I mai slapp den kritikerroste popgruppa andrealbumet «Camp Echo». Dagbladets anmelder trillet terningkast fem.

Det er dog ikke bare hyllest å hente. Journalist og DJ, Karima Furuseth, i Natt & Dag er blant dem som mener norske anmeldere går ukritisk i flokk når de deler ut femmere og seksere på terningen til Highasakite.