KOMMENTARER

Flere bloggere burde gjøre som Voe: Legge opp.

Drømmen om et vanlig liv. 

BLOGSTOP: Norges første store blogger, Emilie «Voe» Nereng, på Kjendisgallaen i november. Nå legger hun opp. Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix
BLOGSTOP: Norges første store blogger, Emilie «Voe» Nereng, på Kjendisgallaen i november. Nå legger hun opp. Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix


Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hun var den første største.

Det var på høsten 2009, på den tida avisene fortsatt måtte forklare leserne hva en blogg var, at den da tretten år gamle Emilie «VOE» Nereng fra Hønefoss plutselig suste oppover blogglista. Hun hadde blitt populær med sine helt vanlige blogginnlegg om sminke, tyggis, klesplagg og venninneting. Nå var bloggen hennes på størrelse med en vanlig norsk lokalavis. I de første intervjuene fortalte hun at hun ennå ikke tjente stort, men at det var planer på gang.

–Snart får jeg en slags kosedress fra en klesprodusent som jeg gleder meg til å teste, men hvis jeg ikke liker den, så skriver jeg det, det har jeg sagt fra om, sa hun til Dagens Næringsliv i 2009.

Voe blogget fordi det var gøy.

Snart skulle både hun og kosedressprodusenten, One Piece, selvfølgelig, tjene i bøtter og spann. Voe ble invitert til å holde foredrag på Høgskolen i Lillehammer. Hun holdt tale for utdanningsministeren. På TNS Gallup-tallene i 2010 viste det seg at hun hadde gått forbi TV2.no i unike brukere.

Hun fikk platekontrakt.

Hun var den første største norske bloggeren – og snart fikk hun oppleve at bloggtronen kunne være hard å sitte på. Voe fortalte om utfrysing og kjipe kommentarer i lokalmiljøet. Andre bloggerer serverte uverifiserte rykter om henne på bloggene sine. Hun fikk trusler i kommentarfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer