KOMMENTARER

Flere bloggere burde gjøre som Voe: Legge opp.

Drømmen om et vanlig liv. 

BLOGSTOP: Norges første store blogger, Emilie «Voe» Nereng, på Kjendisgallaen i november. Nå legger hun opp. Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix
BLOGSTOP: Norges første store blogger, Emilie «Voe» Nereng, på Kjendisgallaen i november. Nå legger hun opp. Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix


Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hun var den første største.

Det var på høsten 2009, på den tida avisene fortsatt måtte forklare leserne hva en blogg var, at den da tretten år gamle Emilie «VOE» Nereng fra Hønefoss plutselig suste oppover blogglista. Hun hadde blitt populær med sine helt vanlige blogginnlegg om sminke, tyggis, klesplagg og venninneting. Nå var bloggen hennes på størrelse med en vanlig norsk lokalavis. I de første intervjuene fortalte hun at hun ennå ikke tjente stort, men at det var planer på gang.

–Snart får jeg en slags kosedress fra en klesprodusent som jeg gleder meg til å teste, men hvis jeg ikke liker den, så skriver jeg det, det har jeg sagt fra om, sa hun til Dagens Næringsliv i 2009.

Voe blogget fordi det var gøy.

Snart skulle både hun og kosedressprodusenten, One Piece, selvfølgelig, tjene i bøtter og spann. Voe ble invitert til å holde foredrag på Høgskolen i Lillehammer. Hun holdt tale for utdanningsministeren. På TNS Gallup-tallene i 2010 viste det seg at hun hadde gått forbi TV2.no i unike brukere.

Hun fikk platekontrakt.

Hun var den første største norske bloggeren – og snart fikk hun oppleve at bloggtronen kunne være hard å sitte på. Voe fortalte om utfrysing og kjipe kommentarer i lokalmiljøet. Andre bloggerer serverte uverifiserte rykter om henne på bloggene sine. Hun fikk trusler i kommentarfeltet.

Da Voe og moren oppsøkte politiet for å politianmelde truslene, opplevde de å ikke bli tatt seriøst. Allerede da Voe var femten år gammel tok hun sin første pause fordi hun var «lei av all skittkastingen».

Å utlevere livet har sin pris.

Åtte år seinere trenger ikke avisene å forklare hva en blogg er. Det går knapt ei uke mellom hver gang det skjer noe dramatisk med Sophie Elise, Mammaen til Michelle, Fotballfrue eller gudene vet hvem. Å være ung, kvinnelig blogger har for mange tilsynelatende blitt en høydramatisk tilstand, bloggpostene har titler som «Om man overlever morgendagen», «Jeg følte meg bra for første gang på lenge» og «Du vil aldri tro hva som skjer i dag!!».

Men hos Voe, etter at hun begynte å blogge igjen i 2011, har det vært jevnt over hverdagslig.

Den nest siste posten hun postet før hun la opp har tittelen «Sometimes all you need is a scone».

Alminneligheten er hennes ideal. Det er både dørgende kjedelig og befriende på en gang.

Denne uka har Voe sagt farvel til sine 40 000 unike brukere. «Det jeg vet, er at jeg ikke ønsker å være i rampelyset», skriver hun i bloggposten «Nye veier», lagt ut på mandag. «Jeg ønsker rett og slett å være ernæringsstudent, samboer, venninne og datter på litt vanlige premisser».

Et helt vanlig menneske.

Instagramkontoen, der hun hadde over 200 000 følgere, er sletta.

Nå skal hun spise maten sin uten å tenke at hun må fotografere den først.

Det er det nok flere som kunne hatt godt av

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer