DEBATT

Boligmarkedet:

Flere boliger med Høyre

Med den nye byggeforskriften gjør regjeringen det billigere å bygge boliger, så flere kan eie eget hjem.

FORBEDRING: Høyre og regjeringen har gjennomført de største forenklingene i plan- og bygningsloven noensinne, skriver Mudassar Kapur fra Høyre. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
FORBEDRING: Høyre og regjeringen har gjennomført de største forenklingene i plan- og bygningsloven noensinne, skriver Mudassar Kapur fra Høyre. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den store prisveksten i Oslo og andre byer i Norge de siste årene har vært en utfordring. Derfor strammet regjeringen inn kravene til lån, noe vi begynner å se effekten av. Med den nye byggeforskriften gjør vi det også billigere å bygge boliger, så flere kan eie eget hjem.

Martine Aurdal i Dagbladet forsøkte forrige torsdag å fremstille den nye byggeforskriften som noe som vil gjøre nye boliger dårlige, og at de reduserte byggekostnadene ikke vil komme boligkjøperen til gode. Realiteten er at Høyre og regjeringen har gjennomført de største forenklingene i plan- og bygningsloven noensinne. I tillegg må vi tilbake til 1980-tallet for å finne like høye tall for igangsetting av boliger som i dag. Økt boligbygging med lavere priser vil være med på å øke tilbudet og møte etterspørselen. Vi gjør det enklere, raskere og rimeligere å bygge for at flere skal kunne oppnå boligdrømmen.

Gjennom mange år har det kommet nye krav, som samlet sett har bidratt til å byråkratisere og øke kostnadene ved boligbygging. Vi fjerner nå krav og vi lemper på krav – uten at dette skal gå på bekostning av viktige kvaliteter og sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer