–⁠ Flere burde få barn i studie­tiden

–⁠ Debatten om at flere må få barn er naturligvis en kvinnefokusert en. Men it takes two to tango. La oss snakke litt om fordelene ved å være student og far, skriver journalist i Universitas, Hans Christian Paulsen.

GOD TIMING: – Folk bør få barn tidligere fordi de aldri kommer til å ha så mye, og så fleksibel tid, som de har i studietiden, skriver Paulsen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
GOD TIMING: – Folk bør få barn tidligere fordi de aldri kommer til å ha så mye, og så fleksibel tid, som de har i studietiden, skriver Paulsen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fast jobb, enda fastere eiendom og Volvo stasjonsvogn. Alt skal være på plass før vi får barn. Når flere studerer lenger enn tidligere, er det ikke rart at barna også kommer senere. Erna Solberg sa i sin nyttårstale at «Norge trenger flere barn!». Men selv om Norge trenger det, kommer ikke folk av den grunn til å få barn før «det passer». Folk bør ikke få barn tidlig bare fordi livmoren danser eller svømmerne er i toppform, eller fordi Erna ber om det. Folk bør få barn tidligere fordi de aldri kommer til å ha så mye, og så fleksibel tid, som de har i studietiden.

Det er ikke til å stikke under en stol at det er utfordrende å være student med barn. Jeg har sjekka privilegiet mitt, og det skal sies at jeg er heldig som har en familie som hjelper til, at jeg har lite obligatorisk undervisning og har en samboer med jobb. Å kombinere lesing og bleieskift er ikke alltid lett. Søvnløse netter har jeg vært borti før – men det på grunn av skippertak, ikke på grunn av en skrikende baby. Det er et puslespill som må gå opp, og i studier med mye obligatorisk undervisning er nok det veldig vanskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer