Flere døde i Sevilla

Påsken står for døra raskere enn du tror. Flommen av nye krimromaner er allerede over oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Robert Wilson har skrevet seg inn på thrillerforfatternes øverste hylle med romaner som «Et lite drap i Lisboa» og «Den blinde mannen i Sevilla».

«De forsvunne hendene» er en direkte fortsettelse av sistnevnte, her møter vi igjen politimannen Javier Falcsn, som både strever med sin egen svarte fortid og to dødsfall som kan være mord.

Oppfølger

For å ha sagt det med én gang, ingen bør gi seg i kast med «De forsvunne hendene» (hvorfor ikke heller oversette den langt bedre originaltittelen «The Silent and the Damned»?) uten å ha lest «Den blinde mannen i Sevilla».Dette er ikke ei ny frittstående bok i en tilfeldig krimserie, men en roman hvor handlingen i stor grad viderefører temaer fra den forrige. Å lese denne boka uten å kjenne Falcsns forhistorie vil gi en temmelig amputert leseopplevelse.

Vi befinner oss igjen i vakre Sevilla, i en trykkende sommervarme hvor gradestokken kan passere de førti. I en av byens finere strøk blir et ektepar funnet døde - han har drukket kaustisk soda, hun er kvalt. Falcsn er overbevist om at dette er et dobbeltdrap, siden de færreste ville klare å ta i seg noe så skrekkelig som kaustisk soda uten engang å søle litt på klærne. I mannens hånd ligger en lapp med den uforståelige meldingen «den tynne luften dere puster i fra 9/11 til tidenes ...».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer