Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flere eventyr med gamle, gode helter fra Vill Vest og Præriebladet

Wandrups utvalgte: Fem nye bøker er ventet i 2018.

SJEKKHEFTE-format var navnet på den elegante, avlange formen på de opprinnelige utgavene av Vill Vest og Præriebladet. Bladene var 17,2 centimeter brede og 8,2 centimeter høye. Her er Davy Crockett i kamp med en hai i en av de fortellingene som fins i den nyeste utgaven av "Davy og Miki". I bakgrunnen den nådeløse og halvgale piraten Portugiseren.
SJEKKHEFTE-format var navnet på den elegante, avlange formen på de opprinnelige utgavene av Vill Vest og Præriebladet. Bladene var 17,2 centimeter brede og 8,2 centimeter høye. Her er Davy Crockett i kamp med en hai i en av de fortellingene som fins i den nyeste utgaven av "Davy og Miki". I bakgrunnen den nådeløse og halvgale piraten Portugiseren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TEGNESERIE: Bokserien Davy og Miki fortsetter i 2018, med historier hentet fra bladene Vill Vest og Præriebladet. Fem nye bøker er bebudet i løpet av året. Den første er nummer 14 og er nettopp utgitt. Davy Crocketts andel av serien er hentet fra nummer 13-23, 1960, etter at bladet var kommet ut fra 1957.

HELTER I AKSJON: "Davy og Miki" fortsetter med fem nye utgaver i 2018.
HELTER I AKSJON: "Davy og Miki" fortsetter med fem nye utgaver i 2018. Vis mer

Davy Crockett hamler opp med de såkalte Gaupemennene og ikke minst med sjørøveren Portugiseren, barrikadert i en fjellhule med en ladd kanon og en bugnende skattkiste. Vill Vest, som startet i Norge i 1953, er framme ved 1955. I numrene 34 til 39 har kaptein Miki sin fulle hyre med apachehøvdingen Diablo.

De italienske tegnerne bak disse seriene gjorde effektiv bruk av en rekke populærkulturelle arketyper. Noe av hemmeligheten bak suksessen var også bipersonene. Den fantasifulle professor Occultis og den unge, modige Tim i Præriebladet. I Vill Vest møter vi Windy og Salasso, som begge er tegnet etter modell av Hollywood-skuespillere.

Også var det bladstørrelsen, da. Sjekkhefte-format. Uslåelig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!