VURDERER FORTLØPENDE:  Øya-festivalen er en av landets mest populære og mest besøkte festivaler, og skal etter planen starte 9. august i Middelalderparken i Oslo. De har ikke vurdert å avlyse festivalen enda, men vil følge alle råd myndighetene gir. Her fra Øyafestivalen 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
VURDERER FORTLØPENDE: Øya-festivalen er en av landets mest populære og mest besøkte festivaler, og skal etter planen starte 9. august i Middelalderparken i Oslo. De har ikke vurdert å avlyse festivalen enda, men vil følge alle råd myndighetene gir. Her fra Øyafestivalen 2009. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

Flere festivaler er avlyst - andre vurderer fortløpende

- Har ikke vurdert avlysning ennå, sier Øya-festivalen.

(Dagbladet): Norge er i sjokk etter at Anders Behring Breivik (32) tok livet av 93 mennesker fredag ettermiddag. Terrorangrepet i Oslo og på Utøya gjør at flere festivaler og andre arrangementer må vurdere om de skal gjennomføre sine arrangementer.

Gladmat-festivalen i Stavanger valgte å avlyse festivalen. Det samme har Storåsfestivalen, Trestokk og Frosta-festivalene valgt å gjøre.

«Grunnet den ufattelige tragedien som har rammet landet vårt, har styret i Storåsfestivalen AS i dag vedtatt å avlyse årets festival. Vi er en nasjon i sorg. Våre dypeste kondolanser går ut til alle pårørende» skriver daglig leder for Storåsfestivalen Bjørn Steinar Kirkholt på festivalens hjemmesider.

Alle store idrettsarrangementer blir trolig avlyst, og det er fremdeles uvisst om Norway Cup vil bli arrangert. Fotballturneringen begynner i slutten av måneden og varer en uke.

Vil følge politiets anbefalinger Øya-festivalen er en av landets mest populære og mest besøkte festivaler, og skal etter planen starte 9. august i Middelalderparken i Oslo. De har ikke vurdert å avlyse festivalen ennå, men pressekontakt Jonas Prangerød sier at de vil følge alle anbefalinger de får fra politiet.

- Situasjonen nå er såpass kaotisk, og vi har ikke full oversikt ennå. Vi har snakket sammen internt med det i bakhodet, men vi har ikke ennå vurdert å avlyse. Vi skal møtes til uka for å få oversikt, og for å få mer informasjon, sier Prangerød til Dagbladet.

Canal Street i Arendal begynner onsdag, og heller ikke de har planlagt å avlyse, selv om det har vært diskutert.

- Vi følger de nasjonale oppfordringene, og vi skal ha et møte med lokale myndigheter på mandag. Der skal vi ha en gjennomgang, men jeg tror vi gjennomfører, sier festivalsjef Mats Aronsen til Dagbladet.

TENTE LYS: Flere tusen møtte opp i Oslo Domkirke for å minnes de 93 menneskelivene som gikk tapt i Oslo sentrum og på Utøya fredag. Foto: AP Photo / Matt Dunham / Scanpix
TENTE LYS: Flere tusen møtte opp i Oslo Domkirke for å minnes de 93 menneskelivene som gikk tapt i Oslo sentrum og på Utøya fredag. Foto: AP Photo / Matt Dunham / Scanpix Vis mer

De vil markere terrorangrepet med forskjellige merker, plakater og lys på alle scener og vil ha to minutters stillhet før festivalen starter.

- Hvis ikke noe helt spesielt skjer vil festivalen bli gjennomført som planlagt, sier Aronsen.

Fortsatte som planlagt Moldejazz gjorde flere endringer på programmet, og jazzparaden på festivalens siste dag endte i domkirken. Bare måkene brøt stillheten da toget gikk gjennom gaten.

Telemarkfestivalen begynte torsdag og avsluttet i dag. De oppfordret alle til å delta på arrangementene.

«[...] Det er særleg viktig å vere saman i ein slik situasjon og å dele opplevingar og tankar med kvarandre» skriver de på sin nettside.

Malakoff Rockefestival i Nordfjordeid begynte fredag, men valgte å fortsette festivalen etter samtaler med myndighetene. Prøysenfestivalen avlyste også flere konserter i lys av de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya. Riddu Riddu-festivalen i Kåfjord avlyste lørdagens program, men holdt isteden en minnekonsert lørdag kveld.