Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flere grisedikt

«Dikt for gutta» er blitt en millionsuksess for Erling Kagges Familievennen Forlag. Etter 11000 solgte eksemplarer planlegger polfareren en ny samling med poesi og grisedikt.

- I realiteten er det bare fem prosent grisedikt i samlingen. Men det er klart at den erotisk ladede poesien er mye av hemmeligheten bak «Dikt for gutta». Så grisediktene må helt klart med i «Dikt for gutta 2» også, kommenterer Erling Kagge.

Hovedaksjonær

Så langt har Kagge solgt unna 11000 eksemplarer med guttedikt, og i disse dager trykkes et nytt opplag på 4000.

Dermed har «Dikt for gutta» gitt Kagges forlag en omsetning på 1,2 millioner kroner, og rundt 10 prosent av totalomsetningen for 98 på 11 millioner. For Kagge som eier 64,3 prosent av forlaget er dette hyggelige tall.

- Joda, det er det. Med diktantologiene våre fant vi en nisje i markedet. De fleste andre forlag maser om at det er umulig å selge poesi, men det har vi jo motbevist, sier Kagge.

Familievennen er et tremannsforetak, men det var Kagge som på egenhånd satte sammen «Dikt for gutta». Nå strømmer det inn forslag fra fjern og nær til oppfølgeren som trolig kommer til høsten.

Absolutt poesi

«Dikt for gutta» er en poesiens svar på «Absolute Music 24».

- Ja, det kan du godt si. Og jeg har merket meg at «Absolute»-platene selger bedre og bedre dess lenger ut i serien man kommer, sier han.

I «Dikt for gutta» finner man poeter som Karin Boye, Lars Saabye Christensen, Erlend Loe og en viss Shakespeare.

- Diktene med et erotisk og grisete tilsnitt har blitt en slager i bursdags- og selskapssammenheng.

POESI TIL FOLKET: Erling Kagge har klart å selge poesi til et publikum som vanligvis ikke kjøper den slags.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling