Flere hunder seter står tomme under MGP-delfinalen

Lite folkefest i Folketeatret.

FOLKETEATRET (Dagbladet): Nå går den tredje og siste semifinalen av årets Melodi Grand Prix (MGP) av stabelen i Folketeatret i Oslo. Både i går og i dag er publikum blitt bedt om å trekke framover i salen før direktesendingen har startet. Grunnen er at billettene er langt fra utsolgt, og det er glissent blant tilskuerne i salen.

Folketeatret tar rundt 1400 publikummere, men prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK, Stian Malme, opplyser at flere rader er fjernet, og salen har dermed plass til rundt 1100 publikummere under de tre semifinalene.

Likevel står flere hundre seter tomme, og før direktesendingen startet søndag kveld, fikk publikummerne som satt på galleriet beskjed om å trekke nedover. Også på bakkeplan står flere rader ubesatte bakerst.

- I dag er den dagen vi har hatt lavest pågang. Det er plass til mellom 1000-1100 publikummere, men jeg tror og håper det er rundt 700 som er her i dag. Det er nok til å lage et knallgodt tv-show, sier Malme til Dagbladet.

- Skulle du ønske det hadde vært bedre besøk?

- Det er klart, men vi trenger ikke å ha bilde av de bakerste radene til tv-sendingen. Vi vil ikke ha tomme seter, slik er det for alle tv-sendinger, sier prosjektlederen.

- Ikke avhengig av billettinntekter Malme forteller at NRK hadde satt seg et mål om å ha 600 publikummere i salen, og at de er fornøyde ettersom de har nådd det målet.

- Vi er ikke avhengige av å tjene penger på billettene, slik det var større krav til tidligere da det var en ekstern produsent. Vi har ikke budsjettert med å tjene penger på billettene, nå er det mer en bonus om vi tjener penger på billettene, sier Malme.

De siste åtte årene er MGP-delfinalene blitt arrangert i mindre store byer, og sendingene har trukket flere tusen publikummere i store idrettshaller rundt om i landet. Tidligere har Dinamo produsert MGP for NRK, mens NRK i år produserer sendingene selv.

Malme forteller at forhåndssalget til finalen i Oslo Spektrum neste lørdag ligger an som vanlig, med mellom 3000-4500 solgte billetter under ei uke før den går av stabelen.

- Sobert show - Semifinalene foregår i Folketeatret i Oslo, men det er ikke akkurat folkefest her. Hva tenker du om det?

- Det er et helt annet MGP vi lager i år. Det er et mer sobert show med fokus på låtskrivere og musikere. Dette er en mer intim sal, og publikum vil få show i Spekturm neste helg. Vi har fått til en god og intim atmosfære, sier Malme.

Prosjektlederen hevder han er fornøyd til tross for at det er glissent blant publikummerne i salen. Samtidig innrømmer han at han hadde håpet at salen var full.

- Ja, det er klart det hadde vært gøy med full sal, men det er vanskelig med tre semifinaler etter hverandre i Oslo. Vi har flinke og talentfulle artister, som garantert vil prege norske hitlister i årene fremover, sier Malme.