#WhyIDidntReport

Flere hundre tusen overgrepsofre slår tilbake mot Trump i ny nettkampanje

Slik svarer de Trump i den nye nettkampanjen #WhyIDidntReport.

PROTESTERER: Skuespiller Alyssa Milano sabler ned president Trump i ny nettkampanje. Her fra en protest utenfor Det hvite hus i juli. Foto: Reuters / NTB scanpix
PROTESTERER: Skuespiller Alyssa Milano sabler ned president Trump i ny nettkampanje. Her fra en protest utenfor Det hvite hus i juli. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En ny bølge av protest vokser seg stadig større under emneknaggen #WhyIDidntReport.

Bakgrunnen er president Donald Trumps kommentarer i forbindelse med den betente striden om hvorvidt Brett Kavanaugh skal bli høyesterettsdommer i USA.

Christine Blasey Ford anklaget Kavanaugh for å forsøke å voldta henne på en fest da de to var tenåringer, noe han benekter. Seinere har Deborah Ramirez også anklaget Kavanaugh for at han skal ha blottet seg for henne, holdt penisen foran ansiktet hennes og fått henne til å ta på den uten hennes samtykke, noe han også benekter.

Trump har trukket Fords anklage sterkt i tvil, og tvitret følgende kommentar: «Hvis angrepet på Ford var så ille som hun sier, ville en anmeldelse straks ha blitt levert».

Men overgrepsofre protesterer nå mot at det er så lett å anmelde som presidenten hevder. Flere enn 720 000 kvinner og menn fortalte i helga om sine erfaringer under emneknaggen #WhyIDidntReport, skriver CBS News.

Der forteller de om hvorfor det kan ta lang tid å anmelde og fortelle om et overgrep. Blant dem som deler sin historie, er skuespilleren og en av #metoo-kampanjens støttespillere, Alyssa Milano (45).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer