- GOD LØSNING: Konsernsjef i Varden, Thor Gjermund Eriksen, forteller at det er interesse for Varden i flere miljøer, og gjentar at han mener det er fullt mulig å finne en god løsning for Varden. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
- GOD LØSNING: Konsernsjef i Varden, Thor Gjermund Eriksen, forteller at det er interesse for Varden i flere miljøer, og gjentar at han mener det er fullt mulig å finne en god løsning for Varden. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Flere interessert i Varden

En gründer fra Telemark kan bli A-pressens redningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Telemarksavisa meldte i dag at den lokale gründeren Hallgeir Skogen (57) «med ett hundre prosent sikkerhet» har gjort framstøt overfor toppledelsen i A-pressen angående et oppkjøp av Varden.

A-pressen er etter pålegg fra Konkurransetilsynet avhengig av å selge enten Varden eller Telemarksavisa - i tillegg til Demokraten i Fredrikstad, for å få oppkjøpet av Edda Media godkjent.

Konkurransetilsynet har tidligere uttalt at A-pressen og Edda Media til sammen begrenser mediekonkurransen «vesentlig» i visse områder slik deres totale eierskap er nå.

Men salget av Demokraten er allerede avtalt med Agderposten Medier og Tanke Media, og nå tiltar altså interessen også rundt Varden.

På ferie Det kristne Mediehuset Dagen i Bergen har allerede kommet på banen og meldt seg som en mulig kjøper, og dersom Skogen viser seg som en seriøs interessent kan det bli en hard kamp om Varden.

Da Dagbladet kontaktet Skogen torsdag kveld var han ikke interessert i å snakke forretninger.

- Takk for at du ringte, jeg er på ferie, ha det godt, var alt gründeren ville si.

- Flere interessenter Konsersjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, vil heller ikke kommentere Telemarksavisas artikkel, men legger ikke skjul på at det finnes flere potensielle kjøpere.

- Interessen er absolutt tilstede i flere miljøer. Dette er i tråd med det jeg har sagt hele tiden, det er fullt mulig å finne en god løsning for Varden, sier Eriksen til Dagbladet.

Siste hinder Men det står enda et hinder igjen for A-pressen før de kan sprette sjampanjen. Som Dagbladet skrev i slutten av juni må A-pressen også få godkjennelse fra Medietilsynet.

- Vi har sendt ut et varsel som tar høyde for et helt spekter av alternativer. I teorien kan vi helt klart fortsatt nekte, sa Gudbrand Guthus, direktør for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet.

Medietilsynet har varslet at et vedtak i saken vil komme 15. august.

Dette er saken

• 4. desember i fjor kjøpte A-pressen Edda Media fra Mecom for 1,7 milliarder kroner

• Medietilsynet og Konkurransetilsynet
mener oppkjøpet gjør at A-pressen passerer regionale eierskapsbegrensninger på 60 prosent.

• Medietilsynet la 22. mai ned et midlertidig forbud mot oppkjøpet.

• Tidligere i juni åpnet A-pressen for å kvitte seg med Varden og Demokraten, som en mulig løsning.

• Nå har Konkurransetilsynet godkjent oppkjøpet med de vilkår at A-pressen må selge avisene Demokraten og Varden eller Telemarksavisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer