Gjenåpning:

Flere kan delta på arrangementer: - Skaper hodebry

Fra midnatt natt til torsdag øker regjeringen antallet på offentlige arrangementer der det kan benyttes coronasertifikat og adgangstest. Bransjen jubler derimot ikke over nyheten.

IKKE FORNØYD: Regjeringen åpner for at flere kan dra på offentlige arrangement. Kulturbransjen mener det ikke er til mye hjelp. Her fra Øyafestivalen i 2018. Foto: Berit Roald / NTB
IKKE FORNØYD: Regjeringen åpner for at flere kan dra på offentlige arrangement. Kulturbransjen mener det ikke er til mye hjelp. Her fra Øyafestivalen i 2018. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg varslet gjenåpnings-nyheter og inviterte til pressekonferanse mandag. Helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg skal også være på plass.

- Det er cirka tre uker siden vi gikk til trinn tre, sa Solberg.

Hun fortalte at det foreløpig fortsatt går bra med smitteutviklingen.

Statsministeren sa videre at de derfor har vurdert å gå til trinn fire, men at de har valgt å ikke gjøre det. Som et plaster på såret har regjeringen valgt å åpne for at flere kan delta på offentlige arrangementer.

- Når vi bruker coronasertifikat blir risikoen for smitteutbrudd lavere. Disse endringene vil gjøre det enklere å gjennomføre festivaler og arrangementer i sommer på en trygg måte, sa statsministeren.

Men kravet om bordservering av alkohol opprettholdes. Det får bransjen til å reagere.

- Skuffet

Forrige uke skrev Dagbladet om skjenkereglene som satte kjepper i hjulene for gjenåpningen av kulturlivet. I covid-19-forskriften står det at «ved arrangementer som har skjenkebevilling skal servering av alkohol skje ved bordservering.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer