Flere nordmenn nominert til Golden Globe

«The Imitation Game» kan vinne hele fem priser.

NOMINERT TIL GOLDEN GLOBE: Morten Tyldums (til høyre) film «The Imitation Game» er nominert til hele fem Golden Globe-priser. Den svenske regissøren Ruben Østlunds film «Turist», som Lisa Loven Kongsli og Kristoffer Hivju medvirker i, er nominert til prisen for beste fremmedspråklige film. Foto: NTB Scanpix/Dagbladet
NOMINERT TIL GOLDEN GLOBE: Morten Tyldums (til høyre) film «The Imitation Game» er nominert til hele fem Golden Globe-priser. Den svenske regissøren Ruben Østlunds film «Turist», som Lisa Loven Kongsli og Kristoffer Hivju medvirker i, er nominert til prisen for beste fremmedspråklige film. Foto: NTB Scanpix/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Morten Tyldums film «The Imitation Game», og den svenske regissøren Ruben Østlunds film «Turist» er nominert til Golden Globe.

«The Imitation Game» er nominert til flere priser.

Kan vinne fem priser I tillegg til at den kan stikke av med prisen for beste film, prisen for beste filmmusikk og beste manus, kan også Benedict Cumberbatch vinne prisen for beste mannlige hovedrolle, og Keira Knightley kan vinne prisen for beste kvinnelige birolle.

Filmmusikken er det franske Alexandre Desplat som har skrevet, mens manuset er skrevet av amerikanske Graham Moore. Filmen følger matematikeren og logikeren Alan Turing under andre verdenskrig.

«Turist» er nominert i kategorien for beste fremmedspråklige film. I filmen spiller norske Lisa Loven Kongsli en av hovedrollene som familiemoren Ebba, mens Kristofer Hivju spiller en av birollene.

Oscar og Golden Globe Filmen handler om en familie som blir møtt med vanskelige valg da et snøskred raser mot familien på en uteservering i de franske alpene.

«The Imitation Game» har premiere i Norge 1. juledag, mens «Turist» er årets svenske Oscar-bidrag. Det er skuespillerne Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Paula Patton og Peter Krause som annonserer Golden Globe-nominasjonene torsdag ettermiddag, og utdelingen finner sted 11. januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer