Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flere nordmenn nominert til Grammy

I totalt tre kategorier.

GRAMMY-NOMINERT: Den norske lydteknikeren Morten Lindberg er nominert til to Grammy-priser, og er også involvert i en treje nominasjon. Her under en tidligere Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix
GRAMMY-NOMINERT: Den norske lydteknikeren Morten Lindberg er nominert til to Grammy-priser, og er også involvert i en treje nominasjon. Her under en tidligere Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske lydteknikeren Morten Lindberg er nominert til to Grammy-priser i samme kategori, «Best Engineered Album, classical».

Både «Hymn To The Virgin» av Tone Bianca Sparre Dahl & Schola Cantorum og «La Voie Triomphale» av Ole Kristian Ruud & Staff Band Of The Norwegian Armed Force er altså blant de fem nominerte i den kategorien.

Han er også involvert i en tredje nominasjon, der komponist Ståle Kleiberg og Trondheim Symfoniorkester, sammen med den finske dirigenten Tõnu Kaljuste, kan vinne prisen for «Best Opera Recording» med albumet «David and Bathsheba».

Felles for utgivelsene er altså at Morten Lindberg står for det lydtekniske.

Utdelingen finner sted i Staples Center i Los Angeles den 26. januar.

Truls Mørk var den første nordmannen som vant en Grammy i 2002. Etter det har Stargates Tor-Erik Hermansen og Mikkel Eriksen vunnet to priser.