Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flere nye kanaler - men du må betale

NRK får trolig øke tv-lisensen.

(Dagbladet.no): Fra høsten av får NRK trolig lov av politikerne til å øke kringkastingslisensen, skriver Dagens Næringsliv.

Planen er å etablere NRK2 som en egen barnekanal og et NRK3, som skal være en dokumentar- og nyhetskanal, når det digitale bakkenettet startes opp fra neste år.

- I de siste årene har det jo ikke vært politisk klima for å øke NRK-lisensen. Men NRK må absolutt ivareta hensynet til ungene, så dette er helt klart et argument, sier Arbeiderpartiets Espen Johnsen til avisa.

Politisk støtte

I England ble det debatt i høst da BBC la fram sitt forslag til lisensøkning i forbindelse med overgangen til digitalt bakkenett.

BBC ønsket en økning på 37 kroner per år fram til 2013. Den årlige lisensen i England er på drøyt 1500 kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv vil NRKs nye kanaler koste rundt 100 millioner kroner årlig, noe som vil gi en lisensøkning på 55 kroner.

SVs Magnar Lund Bergo mener ikke dette er for mye.

FÅR TROLIG VILJEN SIN: NRK-sjef John G. Bernander har trolig politisk støtte til å øke lisensen fra høsten av. FOTO: SCANPIX
FÅR TROLIG VILJEN SIN: NRK-sjef John G. Bernander har trolig politisk støtte til å øke lisensen fra høsten av. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Personlig ville jeg helst lagt på til 100 kroner, mot å bli kvitt sponsingen og resten av kommersen i NRK, sier han.

Ny TV2-kanal

Også TV2 vil vil komme med en tredje TV-kanal når det digitale bakkenettet er i satt i drift.

Ifølge VG vil Kåre Valebrokk & co. trolig satse på en ren filmkanal.

Før jul ble det klart at også TV2 syslet med planer om å innføre en liten avgift i forbindelse med innføringen av digital-tv.

- Det kan være aktuelt for TV 2 å ta betalt for TV 2 fra husstandene når bakkenettet er oppe og går. Vi har ikke tatt stilling til om vi skal gjøre det fra starten av eller hvor mange kroner vi skal kreve, uttalte TV 2s konsernsjef Rune Indrøy.

SATSER PÅ FILM: Sjefsredaktør Kåre Valebrokk i TV2.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media