NYTT NAVN ELLER IKKE: Prosjektleder for Rockheim Hall of Fame, Terje Nilsen, er ikke fremmed for å skifte navn på Rockheim Hall of Fame - dersom det blir godt å dekkende. Øystein Sunde er blant dem som ønsker seg et norsk navn. Foto: Anders Grønneberg
NYTT NAVN ELLER IKKE: Prosjektleder for Rockheim Hall of Fame, Terje Nilsen, er ikke fremmed for å skifte navn på Rockheim Hall of Fame - dersom det blir godt å dekkende. Øystein Sunde er blant dem som ønsker seg et norsk navn. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Flere ønsker norsk navn på Rockheim Hall of Fame

Hva bør barnet hete?

(Dagbladet): Forrige uke ble tre nye artister innlemmet i Rockheim Hall of Fame, som er det norske utgaven av utmerkelsen som går til kjente artister med lang fartstid.

Øystein Sunde takket for æren, men sa at han synes prisen burde ha et norsk navn.

Ikke minnelund, akkurat - Utmerkelsen bør jo ha et norsk navn. Minnelund eller æreskirkegård er vel ikke helt dekkende. Jeg har tenkt på det, men klarer ikke helt å finne dekkende ord, sa Øystein Sunde.

Han er ikke alene om å ønske seg et norsk navn:

- Lillebjørn Nilsen ble innlemmet i Hall og Fame på Rockheim-museet i fjor. Også han etterlyste et norsk navn på prisen. Men han hadde ikke noe godt forslag, han heller.

Rockheims Gildehall Knutsen og Ludvigsen blir også innlemmet i Rockheim Hall of Hame i år. Den høytidelige seremonien, som blir sendt på TV2, finner sted i august.

- Et norsk navn, jeg har tenkt på det selv.

- Rockheim er jo et flott navn, nesten mytologisk. Kanskje Rockheims Gildehall hadde vært noe, sier Øystein Dolmen.

Han tror at hvis folk legger sine hoder i bløt, kommer det sikkert opp mange gode alternativer.

Følelsen av berømmelse - Men jeg er usikker på å fornorske det. Kanskje glansen og følelsen av berømmelse forsvinner. Det er litt Hollywood over Hall of Fame. Men jeg synger jo på norsk og ser helt at vi bruker vårt eget språk, sier Dolmen.

Tidligere Hall of Fame-prisvinner Jan Eggum støtter sine kolleger og Gitarkamerat-venner.

- Jeg har tenkt på et norsk navn selv. Har ikke kommet på et slående godt navn ennå. Jeg synes jo at det er spesielt at vi skal ha engelske navn, når vi har vår eget språk, sier Eggum.

Stiller seg åpen Prosjektleder for Rockheim Hall of Fame, Terje Nilsen, sier at den norske prisen er linket til den opprinnelige Hall of Fame-prisen i Cleveland, USA.

- Rockheim er del av et internasjonalt pop- og rocknettverk. Derfor er det naturlig å bruke slike begreper som er kjente.

Han forteller at det aldri har vært noen diskusjon om havnet, og stiller seg åpen for gode, norske forslag.

- Det er ingen grunn til at vi ikke kan ha et norsk navn. Men det må være dekkende og godt, sier Nilsen.