Flere roller, ett ombud

Å skape oppmerksomhet om de diskrimineringsutfordringene vi har i Norge er et viktig verktøy i mitt arbeid.

ULIKE ROLLER: Vårt arbeid handler om mye mer enn det Gauden-Kolbeinstvit trekker fram, skriver Sunniva Ørstavik (bildet), som tiltrådte som likestillings- og diskrimineringsombud. i 2009. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
ULIKE ROLLER: Vårt arbeid handler om mye mer enn det Gauden-Kolbeinstvit trekker fram, skriver Sunniva Ørstavik (bildet), som tiltrådte som likestillings- og diskrimineringsombud. i 2009. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Gauden-Kolbeinsveit i Civita kritiserer Likestillings- og diskrimineringsombudets oppdrag i Dagbladet tidligere denne uken. Han mener det er problematisk å kombinere lovhåndhever- og pådriverrollen i ett og samme ombud.

Spørsmålet Gauden-Kolbeinsveit reiser er legitimt, og det er et spørsmål jeg ofte reflekterer over i min rolle som ombud. Jeg er enig i at det er viktig å finne en god balansegang mellom pådriverrollen og håndheverrollen, men slik jeg ser det er ikke løsningen å skille de to rollene. Jeg mener at rollene sammen bidrar til bedre hjelp for de som er utsatt for diskriminering.

Lovhåndheverrollen setter oss i stand til å hjelpe enkeltpersoner som har blitt utsatt for diskriminering, men den har begrensninger. Den hjelper ett og ett menneske etter at diskrimineringen har funnet sted. Pådriverrollen svarer på begrensningene. Den setter oss i stand til å endre de strukturene som fører til diskriminering, og hjelpe folk før diskrimineringen finner sted.

Gauden-Kolbeinsveit kritiserer meg for å ta stilling i samfunnsdebatten. Å skape oppmerksomhet om de diskrimineringsutfordringene vi har i Norge er et viktig verktøy i mitt arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer