Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Flere sjefer i NRK

Samtidig som NRK-sjef John G. Bernander kutter drastisk i staben, ansetter han fire nye toppsjefer. Journalistenes leder, Sigmund Raanes, kritiserer Bernander for å etablere en altfor topptung ledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de fleste mediebedrifter kutter i topp- og mellomsjiktet for å få flest mulig til å jobbe med produksjon, går NRK nå motsatt vei.

I fjor ble NRK redusert med 390 årsverk, og i år regner man med 100 nye. Samtidig eser ledelsen ut med John G. Bernander som sjef. NRK-sjefen ansetter fire nye toppsjefer.

Topptung

Lederen for NRKs journalistlag (NRKJ), Sigmund Raanes, er redd statskanalen blir altfor topptung.

- Bernander har utvidet antall ledere, mens de ansatte på golvet slankes. Det er et dårlig signal å gi i disse nedbemanningstider, sier Raanes.

NRK har under Bernander ansatt ny finansdirektør, Tore Olaf Rimmereid, som skal bli Bernanders mellomledd til personal- og organisasjonsdirektør Einar Li og økonomidirektør Ole André Hansen. I tillegg tiltrer også snart en ny personalsjef, som skal rapportere til personaldirektør Li.

Sjefsesing

I forrige uke utlyste NRK i tillegg de nyopprettede stillingene som radiosjef og fjernsynssjef. Dagens kanalsjefer i NRK 1, NRK 2, NRK P1, NRK P2 og NRK Petre skal fortsette i jobben, men skal forholde seg til et nytt mellomledd. De fem kanalsjefene skal nemlig rapportere til de to nye sjefene, som igjen skal rapportere til programdirektør Hans-Tore Bjerkaas i NRK Kringkasting.

Selv om selve ledergruppa vil bli slanket fra 13 medarbeidere til 10, vil det totale antallet av toppledere øke.

John G. Bernander var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

Hele Norges coronakart